Prometna policija 2021. imala posla: Objavljeni podaci o najstrožim kaznama za neposlušne vozače

Krajem godine, zagrebačka Policijska uprava (PUZ), objavila je evidenciju zapljene automobila i vozila.

Prometne nesreće u Zagrebu, nažalost nisu rijetkost, a prema višestrukim prometnim prijestupnicima, policija i sudstvo, nisu imali milosti.

Tako je u sudskim postupcima u 2021. godini trajno oduzeto pet osobnih automobila i jedan motocikl , navodi policija. Povod je bila opasnost ponovnog počinjenja prekršaja i sada su ta vozila u vlasništvu Republike Hrvatske.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke postupajući po poslovima prometa, vozačima koji su najmanje već dva puta pravomoćno kažnjeni za neke od „najtežih“ prekršaja, gledajući od 1. kolovoza 2019. godine kada su i stupile na snagu Izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno su oduzeli 59 vozila do donošenja odluke o prekršajima”, navode iz PUZ-a.

Uz zapljenu automobila, iz policije su istaknuli i kako je jedan počinitelj kažnjen najvišom zatvorskom kaznom zbog prekršaja u prometu od 50 dana, a jedan je počinitelj 2021. istaknuo se najvišom izrečenom novčanom kaznom ove godine, koja iznosi 27 000 kuna.

“Napominjemo kako će Policijska uprava zagrebačka nastaviti s aktivnostima vezanim uz podizanje razine sigurnosti i prometne kulture na zagrebačkim prometnicama sukladno Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske”, poručio je PUZ u svome priopćenju.


Komentari