SUDARILI SE CISTERNA I DVA KOMBIJA: ‘Mjesto sudara izgledalo je stravično, jedan kombi je smrskan!’ Vozač cisterne je poginuo

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći na cesti od Veprinca prema tunelu Učka, jutros oko 5 sati, poginula je jedna osoba, a dvije su ozlijeđene.

Neslužbeno se doznaje kako je od zadobivenih ozljeda preminuo vozač vozač tegljača MAN s poluprikolicom-cisternom pulske registracije, piše portal Burin.

Prva dojava o nesreći došla je nekoliko minuta nakon 5 sati. U nesreći su sudjelovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa.

Policija još uvijek rasvjetljuje okolnosti nesreće, no prva saznanja s mjesta događaja kazuju da se tragedija dogodila kada se teški kamion, koji se kretao nizbrdo, u smjeru Matulja, sudario s jednim kombijem. Nakon žestokog sraza cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste. Tragična nesreća dogodila se na ravnom dijelu ceste.

Osim Hitne pomoći i policije, na mjestu događaja intervenirali su i vatrogasci iz opatijske Javne vatrogasne postrojbe, koji su pomogli da se iz smrskane kabine tegljača izvuče nesretni vozač.

“Nažalost, najgore je prošao vozač najvećeg vozila, tegljača. Koliko sam saznao, cisterna je bila puna cementa, a kamion je u vlasništvu istarske tvrtke”, rekao je jedan vozač koji je među prvima naišao na mjesto nesreće.

“Mjesto sudara je nakon nesreće izgledalo stravično, jedan kombi je smrskan u sudaru, dijelovi vozila razletjeli su se na sve strane”, kazao je vozač.

Zbog nesreće i očevida, cesta od Veprinca do tunela Učka bila je neko vrijeme zatvorena za sav promet, a nakon toga se promet odvijao naizmjence jednom trakom.


Komentari