PROMETNA NESREĆA NA A4: Svi oni koji su krenuli ovim putem neka se naoružaju strpljenjem

Photo: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) u subotu ujutro upozoravaju da je na autocesti A4 Goričan-Zagreb, između čvora Breznički Hum i Novi Marof u smjeru Goričana, došlo do prometne nesreće pa vozače pozivaju na strpljenje.

Zbog jakog vjetra na dionicama Jadranske magistrale Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Smanjena je vidljivost zbog magle mjestimice u Dalmaciji pa HAK vozače upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na državnoj cesti DC76 na rotoru u Baškom Polju se, zbog nesreće, vozi jednim prometnim trakom.

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska te katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka. Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Što se tiče vremena za subotu, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu u subotu će doći do prolaznog naoblačenja uz mjestimice malo kiše, uglavnom na zapadu, dok će u Dalmaciji prevladavati većinom sunčano vrijeme, u prvom dijelu dana još ponegdje uz maglu.

Vjetar će puhati umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, najprije na sjevernom dijelu, a poslijepodne i prema jugu.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 9 i 13, a na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 15 do 19 Celzijevih stupnjeva.

Komentari