PROGOVORIO PRVI SVJEDOK POKOLJA U ŠPANSKOM! CURICA JE VRIŠTALA: ‘Tata nemoj molim te…’

Igor Kralj/PIXSELL

Krvava drama u zagrebačkom naselju Špansko trajala je više od sat vremena.

Nakon što je njegova supruga čula zapomaganje i urlike, probudila ga je, ali je bezuspješno pokušao lupati po vratima i zaustaviti krvavi pokolj u stanu Soča gdje je život izgubila majka Sanja Radman Košta (31) i djevojčica od četiri godine. Neposredno prije skoka u smrt iz stana iz kojeg su punih sat vremena odzvanjali urlici i krš, Željko Košta je zapalio torbicu s dokumentima.

”Tata, nemoj! Nemoj, molim te”, vrištala je jučer poslije 6 sati ujutro 4-godišnja djevojčica Anđela u stanu u Ulici Milana Rešetara 44 u zagrebačkom naselju Špansko dok je gledala kako njezin otac Željko Košta (50) u stanju psihičke rastrojenosti tuče šakama i ubada njezinu majku, piše Jutarnji list.

Susjedi su u šoku. I. B. (65), umirovljeni socijalni radnik, od 5.45 sati je na nogama. Iz sna ga je trgnula buka koja je dopirala s gornjega kata, iz stana u potkrovlju.

”Supruga i kćerka su me probudile i poslale da odem pomoći i vidjeti što se događa. Popeo sam se na kat. Iz stana Koštinih curica je vapila u pomoć i vrištala. On je urlao i provodio teror. Ženski glas je vikao: ”Upomoć”. Protrnuo sam i lupao po vratima. Zvonio sam i Koštinima i susjedima. Nitko mi nije otvarao. Ne možete ni zamisliti kakvu sam nemoć osjetio gledajući u protuprovalna vrata iza kojih se događa tragedija za koju nisam ni slutio da može doseći takve razmjere. Opet, s druge strane, ne treba izigravati junaka ako se zna da u stanu živi osoba koja nosi oružje. Otišao sam u stan i zvao policiju. Plakao sam kao malo dijete dok sam im govorio što sam čuo. Vrijeme je prolazilo. Činila mi se vječnost dok nisu došli. Ali ni oni nisu bili pripremljeni. Nisu znali kako ući u stan. A meni su još na telefon rekli da više ne izlazim radi vlastite sigurnosti”, rekao je za Jutarnji list susjed Koštinih koji dodaje da je poslije vidio i preživjelu 85-godišnjakinju kako je, u zakrvavljenoj pidžami prebacuju u vozilo Hitne pomoći.

Poznat policiji zbog obiteljskog nasilja

Svoju suprugu Sanju nagrađivani bojnik HV-a navodno je upoznao u jednom kafiću kada je ona imala 24 godine. On je, naime, u jednom razdoblju svoje karijere predavao matematiku i druge predmete prirodnih znanosti u Vinkovcima, prije više od šest godina bio predmetom obrade Centra za socijalnu skrb, točnije na savjetovanju tijekom razvoda od prve supruge kada je bio prijavljen za obiteljsko nasilje, ali je navodno poslije bio i oslobođen tih optužbi.


Komentari