PROGOVORILA MAJKA ZLOSTAVLJANE DJEVOJČICE: ‘Profesor je koristio svaku priliku da ju dira’

Screenshot RTL

Spomenuti profesor već je jednom pravomoćno osuđen zbog seksualnog zlostavljanja, a i dalje je vodio nastavu tjelesnog odgoja.

“Doživjela sam od profesora tjelesnog odgoja da me kod izvođenja vježbi dira po nezgodnim djelovima tijela u više navrata. Neko vrijeme sam skupljala hrabrost nekome to priznati. Osjećala sam strah, sram, gadljivost”, napisala je prije četiri godine danas 17-godišnjakinja. Nemili incident seksualnog zlostavljanja dogodio se prije četiri godine, a upravo toliko traje i njezina pravna bitka. Sve joj se to dogodilo kada je bila u najosjetljivioj dobi od čak 13 godina.

“Došla je iz škole plačući, gdje mi je priznala da je profesor iz tjelesnog dira te da joj je radi toga neugodnog. Ja sam nakon te njezine izjave reagirala odmah iste sekunde gdje sam se uputila u osnovnu školu. On se bahato ponio i reagirao je kao da je to nešto najnormalnije. Pošto smo mala sredina tako se to probalo i zataškati“, ispričala je njezina majka, prenosi RTL.

Kako se sve probalo zataškati govori i činjenica da je spomenuti profesor, već jednom pravomoćno osuđen zbog seksualnog zlostavljanja i dalje vodio nastavu tjelesnog odgoja. I opet je učinio isto.

“Svaki odlazak na tjelesni joj je bio mučenje. Prilikom izvođenja vježbi bi uzeo nju i na njoj pokazivao vježbe gdje bi koristio priliku da je dira”, kaže majka.

Ministarstvo nije reagiralo

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još nije odgovorilo na upit, kako je moguće da je spomenuti profesor mogao nakon pravomoćne presude za zlostavljanje djeteta uopće biti blizu djece. I sutkinja za mladež Lana Peto Kujundžić šokirana je propustom. “Ministarstvo prosvjete bi itekako moralo voditi računa da osobe koje su već jednom osuđene za kaznu na štetu djece sigurno ne mogu raditi u ustanovi, pogotovo obrazovnoj”, rekla je.

Ministarstvo je zakazalo baš kao i ravnatelj škole, a djevojka se i dan danas muči s posljedicama. Umjesto da uživa sa svojim vršnjacima ona prolazi već treće sudsko vještačenje i odgovara na pitanja koja bole poput – je li se prilikom tuširanja dirate za intimne djelove tijela? Jesi li vidjela muško splovilo? Ako jesi, kako si reagirala kad si ga vidjela?

“Ako smo imali tri vještačenja znači da je to dijete razgovaralo s barem šest različitih odraslih osoba. Sveukupno bismo između 7-8 mjeseci trebali donijeti odluku”, kaže Peto Kujundžić.


Komentari