Procurili novi detalji, bivši igrač Dinama sve priznao: ‘Pucao sam iz kalašnjikova ispred restorana, ali imao sam razlog’

FOTO: Davor Puklavec/PIXSELL / MUP

Muškarac koji je u utorak oko 16:30 sati na parkiralištu restorana na Žitnjaku pucao u zrak iz kalašnjikova bivši je nogometaš i sportski djelatnik Dinama, Vlado Kasalo (58).

Kako prenosi Jutarnji list, nakon dvodnevnoga kriminalističkoga istraživanja policija je Kasala uhitila te protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost općeopasnom radnjom te ilegalnoga posjedovanja oružja.

Kasalo je na ispitivanju priznao da je pucao, no rekao je da je to učinio u nužnoj obrani jer su ga trojica muškaraca napala na parkiralištu i počela tući.

Policija je, pak, navela kako je Kasalo, kojemu nisu naveli identitet, nakon prepirke s trojicom muškaraca, otišao s parkirališta te iz osobnoga automobila Mercedes uzeo automatsku pušku s kojom se vratio na parkiralište ugostiteljskog objekta gdje su bila trojica muškaraca te tada ispalio jedan hitac u zrak s ciljem zastrašivanja i udaljio se.

Trojica muškaraca s kojima se Kasalo sukobio na parkiralištu navodno su se s njime dogovorila tamo naći, no razgovor je krenuo po zlu. Navodno je bivši nogometaš bio jamac povrata duga za treću osobu, a kojoj je jedan od trojice muškaraca posudio novac. Radilo se navodno o 30.000 eura. No, taj dužnik novac nije vraćao pa su vjerovnici odgovornost prebacili na Kasala.

Rasprava je najvjerojatnije krenula u krivom smjeru, a Kasalo tvrdi da su ga trojica muškaraca počela tući te da ima ozljede na rukama i nogama. Zato se zatrčao do auta, odakle je uzeo kalašnjikov i opalio metak u zrak kako bi oni prestali s napadom. Oružje je, tvrdi, kasnije s mosta bacio u Savu. Kasalu je danas sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Vlado Kasalo je bivši nogometaš, koji je do 1994. godine igrao u inozemstvu, a u sezoni 1994/95. bio čak sportski direktor NK Croatije. Često je znao “gostovati” i u crnim kronikama.

Najprije je 1995. bio osumnjičen da je ispred OTV-a u Teslinoj ulici zajedno sa Zdravkom Mamićem napao policajca, a koji postupak je navodno pao u zastaru. Kasalo je zbog svojih poznastava s okrivljenicima svjedočio i u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u Remetincu, ali i u postupku za ubojstvo Vjeke Sliška.

Kasalo je svjedočio da ga je Sliško (ubijen 2001.) 1999. zajedno sa svojim ljudima pretukao u jednome klubu. U prosincu 2003. je pak završio u policiji jer je kod njega pronađen ilegalni pištolj te gram i pol kokaina, a posljednji od postupaka koji se protiv njega vodio bio je onaj za nanošenje teških tjelesnih ozljeda Marku Velniću u Wellness klubu zagrebačkog hotela Sheraton u svibnju 2013., za što je pravomoćno oslobođen.

STRAVIČNA PUCNJAVA U ZAGREBAČKOM KVARTU: ‘Hodao sam po parkingu, začuo pucanj i psovku‘


Komentari