Procurili detalji velike tragedije: Mladi vozač pijan sletio s ceste, poginuo suputnik

Photo: Igor Soban/PIXSELL

U Donjem Stupniku rano jutros je došlo do prometne nesreće u kojoj je život izgubila jedna osoba. 

Poznati su detalji oko toga što je uzrok nesreće. Policija je u popodnevnim satima otkrila da je automobilom upravljao dvadesetogodišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola. I dok je on preživio, poginuo je 19-godišnji suvozač.

“Danas, 30. prosinca oko 6.30 sati, 20-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,27 g/kg upravljao osobnim automobilom marke Škoda Oktavia zagrebačkih registracijskih oznaka Gornjostupničkom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 126 sletio je s vozilom na meki teren i naletio na betonsko postolje, a potom na reklamni pano nakon čega se prevrnuo na krov. Na mjestu događaja od zadobivenih ozljeda preminuo je 19-godišnji putnik, dok je teško ozlijeđenom vozaču liječnička pomoć pružena u KBC Sestre Milosrdnice”, stoji u policijskom priopćenju.

Prometnu nesreću su oko 6.30 sati prijavili drugi vozači na cesti. Među prvima su stigli vatrogasci iz DVD-a Stupnik koji su prikliještenom mladiću spasili život. Pronašli su ga zarobljenog na tlu ispod automobila. Izvukli su ga uz pomoć alata i predali liječnicima Hitne pomoći, pišu 24sata. Oni su ga odvezli u zagrebačku Kliniku za traumatologiju gdje će se oporavljati do daljnjega. Dežurni liječnici su ozljede okvalificirali kao teške, ali nisu opasne po život.

Drugog, preminulog mladića, pronašli su 15-ak metara od automobila…

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL


Komentari