Pročelnik ministarstva poljoprivrede prisiljavao Zagrepčanku na prostituciju: Uzimao joj novac, prijetio i iznuđivao

Glas Istre

Pulska je policija uhitila 57-godišnjaka iz Vodnjana zbog sumnje da je organizirao pružanje seksualnih usluga, a zatim iznuđivao 30-godišnjakinju iz Zagreba koja je došla raditi sezonu.

Kako doznaje Glas Istre, uhićen je Albin Lampe, pročelnik istarske županijske podružnice Ministarstva poljoprivrede koji radi kao savjetnik za šume.

Ona se za njega prostituirala, a on joj uzimao novac

Policija je utvrdila sumnju da je Lampe počinio kaznena djela prostitucije, spolnog uznemiravanja i iznude. Danas je ispitan u državnom odvjetništvu i u popodnevnim satima doveden kod suca istrage.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je Lampe od 1. srpnja do 24. rujna ove godine iskoristio tešku financijsku situaciju 30-godišnjakinje i njezin odnos ovisnosti o njemu te joj je na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja organizirao susrete s drugim osobama radi pružanja seksualnih usluga uz novčanu naplatu.

Lampe je i sam koristio seksualne usluge 30-godišnjakinje uz novčanu naplatu te je uzimao dio njene zarade, a kad je ona odlučila prestati s pružanjem seksualnih usluga njemu i drugim osobama, počeo ju je iznuđivati.

Tražio je od nje novac ili da mu nastavi pružati seksualne usluge, a prijetio je da će u protivnom objaviti njezine eksplicitne fotografije i snimke koje je snimio bez njezina znanja.

Lampe je po dovršetku kriminalističkog istraživanja jutros priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.


Komentari