PRIVEDENA OBITELJ KOJA JE RADILA NERED NA JORDANOVCU Liječnici i medicinske sestre i dalje strahuju za život

24 sata

Policija je kazneno prijavila dvije žene od 25 i 49 godina i maloljetnika zbog prijetnji liječnicima i medicinskim sestrama i razbijanja u petak u Klinici za plućne bolesti na  Jordanovcu. Prema prvom izvješću priveli su njih šest, od čega su bile dvije maloljetne djevojke. Još jedan muškarac bio je u bijegu te su ga uhitili naknadno nedaleko od bolnice.

Oni su fizički nasrnuli na liječnike i medicinske sestre jer nisu prihvatili smrt člana svoje obitelji. Preminuo je u petak oko 10 sati nakon čega je počeo kaos.

“Jedna sestra nam završila na pregledu jer su je u naguravanju srušili na pod. Razbili su i staklena vrata na odjelu, ali na svu sreću nisu izvlačili pištolje i noževe” rekao je jučer ravnatelj Klinike za plućne bolesti Jordanovac, prof.dr. Miroslav Samaržija, prenosi 24.

Kako je danas javila zagrebačka policija, napali su ukupno četiri zdravstvena djelatnika bolnice na Jordanovcu. Prijetili su im uhićeni maloljetnik i 26-godišnjak koji su uništavali inventar jedne bolesničke sobe. U svemu tome im se pridružila i 49-godišnjakinja koja je jednom liječniku zaprijetila da će baciti bombu i ubiti liječnike i sestre. Priključila joj se 25-godišnjakinja koja je nastavila prijetiti smrću. Tu nije stala već je krhotinom udarila jednog od liječnika.

“U trenutku kada je naš bolesnik preminuo od terminalne faze maligne bolesti, obitelj to nije mogla prihvatiti i postala je iznimno agresivna. Prvo su počeli prijetiti, a onda i fizički nasrtati na osoblje. Počeli su razbijati dijelove odjela uz fizičke napada ne osoblje klinike”  rekao je prof. dr. sc. Marko Jakopović, pročelnik Zavod za tumore pluća i sredoprsja KBC-a Zagreb.

U svom divljanju razbili su stakla na na ulaznim dvokrilnim vratima i prozoru, te televizor u bolesničkoj sobi. Zbog izrečenih prijetnji, temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policajci su im pretresli kuću u kojoj žive. Nisu pronašli bombe koje su obećali baciti na bolnicu. Istraga je još u tijeku.

Osoblje je i dalje u strahu jer su im svima prijetili članovi obitelji da će se osvetiti i ubiti ih.


Komentari