Pritvoren pomahnitali napadač iz Ivanić Grada koji je napao zaštitarku i bacio stol u zid

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi” u pokušaju te “Oštećenje tuđe stvari”. Riječ je o jučerašnjem napadu na zaštitarku i djelatnike Centra za socijalnu skrb u Ivanić Gradu.

Naime, sumnja se da je 26-godišnjak 8. travnja 2021. godine oko 9:50 sati, nezadovoljan postupanjem zaposlenica, došao ispred objekta institucije u Ulici Franje Jurinca u Ivanić Gradu te je glasno izražavajući nezadovoljstvo krenuo prema ulaznim vratima. U tom trenutku na vratima se nalazila zaštitarka koja ga je upozorila da ne može ući i zatražila da se udalji, a ujedno je i stala na ulazna vrata i na taj način mu blokirala ulaz.

Osumnjičeni se oglušio na njene riječi i fizički nasrnuo na nju, ugurao je u hodnik kako bi pokušao proći pored nje dok je ona i dalje ustrajala u sprječavanju njegovog odlaska prema uredima, pri čemu se on odupirao i tom prilikom je lakše ozlijedio.

Nakon toga je uhvatio portal detektora metala kojeg je istrgnuo i srušio prema vratima da bi zatim došao i do prijemnog stola koji je uhvatio rukama i bacio prema zidu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, stoji u priopćenju policije.

Komentari