PRISJELO MU ‘FLERTANJE’: Zagrebački taksist pobrao brutalnu kaznu zbog uznemiravanja putnice, evo što mu je palo na pamet

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Imaš li dečka” i “hoćemo li do mene” samo su neka od pitanja koja taksistu Igoru više neće pasti na pamet tijekom radnog vremena. Naime, vozač je dobio 30.000 kuna kazne zato što se lani u siječnju, nešto poslije četiri ujutro, nabacivao djevojci koja je naručila vožnju i sjedila na mjestu suvozača.

U presudi stoji kako je spolno uznemiravao djevojku jer je komentirao njezin izgled, tjelesnu građu i ispitivao je o  njezinom osobnom životu. Taksist se nije odazivao na ročišta, a vrlo detaljan iskaz dala je njegova žrtva. Ona se te večeri izašla sa kolegama s fakulteta, a u sitne sati pozvala je taksi.

“Došao je Ford focus i sjela sam na suvozačevo mjesto”, prisjetila se djevojka. No, onda se vožnja zakomplicirala, prenosi Danica.

“Vozač me pitao imam li dečka, kad će doći meni u stan, možemo li biti u nekoj vezi, rekao je da sam ja njegov tip jer sam visoka”, navodi pa dodaje  kako joj je Igor rekao da je “i on visok te da djevojke vole visoke dečke”.

Potom je vozač otišao korak dalje pa je na koljeno putnice stavio ruku.

“Odmah sam se izmakla i rekla da prestane, on je kazao da ‘može pod uvjetom da me pozoveš kod sebe na čaj’”, kazala je na sudu.

No, ni to nije sve. Tijekom 20-minutne vožnje Igor je aludirao na “odnos na različite načine”, što je prestravilo djevojku koja se osjećala nemoćno.

Kad je završila vožnja, taksist joj je poručio da ima njezin broj telefona i adresu.

“Kad sam se popela stubištem zgrade na četvrti kat, vidjela sam da je još parkiran ispred moje zgrade i bila sam sva u strahu. Zaključala sam se, sjela na krevet i tresla se, ne znam jesam li spavala više od sat, dva. Ujutro sam otišla sve prijaviti policiji. Nakon tog događaja nije sam ga ni čula, ni vidjela, ni srela”, svjedočila je djevojka.

Sud je djevojci povjerovao zbog uvjerljivog iskaza i činjenice da otprije nije poznavala taksista pa nije imala razloga govoriti istinu.

“Time što je kao taksi vozač obrtnik počinio spolno uznemiravanje korisnice taksi usluge, ostvarila su se sva bitna obilježja bića djela prekršaja koji se okrivljeniku stavlja na teret.

Stoga ga je sud proglasio krivim i izrekao mu novčanu kaznu od 30.000 kuna, a raspon kazne za ovo djelo je 10.000 do 200.000 kuna, imajući u vidu težinu prekršaja i stupanj povrijeđenosti”, navodi se u pravomoćnoj presudi, prenosi Danica.


Komentari