PRIPAZITE U BUSU I TRAMVAJU! Krade se od Novog Zagreba, preko centra sve do Dubrave, u ‘operacije’ krenuli i maloljetnici

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL, Ilustracija

Policija opet nije imala mira. Lopovi su “operirali” po cijelom gradu, istoka do zapada, a Zagrepčani bi trebali pripaziti i u tramvajima.

Na meti su opet i – umirovljenici. Tako je u Aveniji Većeslava Holjevca, oko 17.20 sati, lopov došao do stana 75-godišnjaknje kojoj se predstavio kao bankar. Ona ga je pustila u stan a on ju je pokrao, i to u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Mirnije nije bilo niti u Dubravi. U Ulici Ivana Zovka dvojica su nepoznatih počinitelja na biciklima prišla 54-godišnjakinji. Jedan je pobjegao s njezinom tornom u kojoj je imala i sve dikemnte, dok joj je drugi s vrata otrgnuo nakit. Kad sve sve zbroji, žena je ostala bez nekoliko tisuća kuna.

Ni tu nije kraj. Dovreno je i kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakinjom, 22-godišnjakinjom i jednom maloljeticom zbog krađe, dok je maloljetnica osumljičena i za “Računalna prijevaru” koje je ostalo u pokušaju.

Sumnja se da su se osumnjičene početkom lipnja početkom ovog mjeseca vozile tramvajem od Držićeve do Šubićeve i “zašprehale” 81-godišnjakinju. Postavljale su joj svakava pitanja, a maloljetnica joj je u tom trenu ukrala novčanik. Nakon toga si izašle iz tramvaja.

Maloljetnica je nakon toga naa bakomatu probala dići novac, ali nije joj išlo bez PIN-a. Umirovljenicu su oštetile za oko 600 kuna.

Komentari