PRIJEVARE DILJEM ZAGREBA: Lažno se predstavili i pobjegli s bogatim plijenom

Flickr.com - ilustracija

Budite jako oprezni da ne postanete žrtva prijevare.

Dva takva slučaja dogodila su se ovih dana. Drski prevarant u Novom Zagrebu se lažno predstavio i otuđio novac. Slučaj se odigrao između 19. i 21. srpnja, u Novom Zagrebu, Svetog Mateja kada je drznik 81-godišnjakinji kazao da je zaposlenik banke i otuđio joj oveću svotu novca.

Slično se dogodilo i u Susedgradu. U “pol’ bijela dana”,  25. srpnja u Zubovačkoj ulici, dvojica su se nepoznatih počinitelja lažno predstavila kao službene osobe i od 84-godišnjakinje otuđili nekoliko desetaka tisuća kuna.

>>> ZAGREBOM HARAJU PROVALNICI, POVEĆAN BROJ RAZBOJNIŠTVA! Zapišite ove savjete i podjelite s obitelji i susjedima

Nije na odmet pročitati ove policijske savjete kako biste sebe i svoje bližnje zaštitili od ovakvih slučajeva.

Savjeti u cilju sprječavanja prijevara odnosno drskih krađa:

-Ne stupajte u telefonske razgovore s osobama koje se predstavljaju kao razni inspektori, službenici u bankama i sl.
-Ne davati podatke o brojevima svojih kreditnih kartica i bankovnih računa te
-Ne razgovarati o osobnim stvarima npr. da živite sami, koliko vas često obitelj posjećuje, o svom zdravstvenom stanju i sl.
-Ne puštati nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.
-Ukoliko se osoba predstavi kao službena, tražiti od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid (iskaznica s fotografijom).
-Ne nasjedati na upornost nepoznatih osoba koje po svaku cijenu žele ući u vaš dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim „bolesti“, traženja milostinje i sličnog – jer se izlažete riziku.
-Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.
-Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.
-Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).
-Odrasli članovi obitelji koji brinu o starijim osobama moraju ih češće upozoravati o mogućim prevarantima, uz opetovano ponavljanje savjeta.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]ODMAH o svim sumnjivim osobama i situacijama obavijestite policiju na broj 192.[/box]

>>>> PAZITE GDJE PARKIRATE, OSOBITO AKO ŽIVITE U OVIM DIJELOVIMA GRADA: U manje od 24 sata ukradena dva ista vozila


Komentari