Prijetili Srbima i veličali naciste? Nakon utakmice Dinama i Bijelog Brda, uhićena dvojica navijača, policija imala posla i prije utakmice

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Da su dvojica navijača Dinama uhićena zbog neprimjerenog skandiranja i kršenja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima na jučerašnjoj utakmici NK Dinama i NK “BSK” u Bijelom Brdu, kod Osijeka, izvijestila je osječko-baranjska policija.

Tvrde kako su dva navijača uhićena prije utakmice, zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, ne navodeći detalje prekršaja, a onda je, tvrde, tijekom utakmice došlo do neprimjerenog skandiranja skupine navijača. Kako su prenijeli pojedini medij uzvikivali su uvredljive i prijeteće parole prema mještanima srpske nacionalnosti, koji čine većinu stanovništva u Bijelom Brdu te veličala nacističku tvorevinu iz Drugog svjetskog rata NDH.

S druge strane, u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi nisu mogli potvrditi da su uhićeni navijači NK “Dinama” iz skupine “Bad blue boys”, navodeći kako se, u suradnji sa zagrebačkom Policijskom upravom, provode daljnja kriminalistička istraživanja s ciljem identifikacije svih navijača koji su tijekom nogometne utakmice kršili zakon, a po završetku istraživanja, u javnost će izaći s detaljima.

Inače, utakmica je odigrana u sklopu hrvatskog nogometnog kupa, na stadionu NK “BSK”, u Bijelom Brdu, a pratilo ju je oko 1100 navijača.

Komentari