PRIJETEĆE DOJAVE O BOMBAMA DILJEM HRVATSKE! Evakuira se i šoping centar u Zagrebu: ‘Mi nismo u ratu s običnim građanima. Ne treba nam smrt’

Foto: Zagreb.info

U ponedjeljak ujutro došla je dojava o bombama na Visoki kazneni sud, Vrhovni sud i Županijski sud u Zagrebu, a nakon čega je započela evakuacija svih zaposlenika.

Potvrdu o nam je dala i zagrebačka policija, a otkrili su nam i kako je riječ o još lokacija na području Zagreba, no da o njima ne mogu javno sve dok traju izvidi.

Kako doznajemo, dojave o bombama stigle su i na sudove u Splitu, ali i Međimurju, stoga se s pravom postavlja pitanje je li riječ o koordiniranoj akciji.

Osim svih sudova prijeteći mail dobila je većina državnih institucija, Jutarnji doznaje da je dojavu dobila i Vlada RH, no iz Banskih dvora su za Jutarnji poručili da takav mail nije primljen.

“Objekti Vlade su sigurni i nije planirana nikakva evakuacija, provjeravamo o čemu je riječ s obzirom na niz dojava koje su stigle na sudove”, kažu iz Vlade.

Poruka odaslana jutros s maila RESSISTANCE na niz adresa je prijeteća, napisana bez točke i zareza i u njoj se pošiljatelj čak i zahvaljuje primateljima.

“U sudu je postavljena bomba. Mi nismo u ratu s običnim građanima. Molimo napustite zgradu. Ne treba nam smrt. Cilj. Uništavanje zgrada. Molim te, nemoj to ignorirati. Naša upozorenja.”

Dojave diljem Hrvatske

Zaposlenici splitskog Općinskog i Županijskog suda, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišnika, njih nekoliko stotina, evakuirani su iz zgrada zbog dojave o postavljenoj bombi. Osim toga dojave su stigle i na sudove u Varaždinu, Zadru, Puli, Slavonskom Brodu, Karlovcu i Dubrovniku.

Tu je informaciju Hini potvrdio glasnogovornik Županijskog suda sudac Dinko Mešin koji je rekao da su dojavu o bombi primili na mail u 9:24. Navodno je pisalo: “Rušit će se zgrade. Nemojte ovo zanemariti. Bomba je postavljena.”

“U mail dojavi nije specificirano gdje je bomba točno postavljena pa se pretpostavlja da je mail poslan na više adresa. Za sada smo takav mail primili mi i Općinski sud. Policija je brzo stigla na mjesto događaja i trenutno se oko tristotinjak djelatnika Županijskog suda, dvaju odvjetništava i zemljišnika nalaze van zgrade dok se prostor ne pregleda”, rekao je Mešin.

Dojava i u Garden Mallu

Nešto prije 11 sati dojava o bombi stigla je i u trgovački centar Garden Mall. Kupci trenutno napuštaju ovaj šoping centar.

Foto: Zagreb.info


Komentari