PREVOZIO HEROIN! Pas nanjušio drogu u automobilu, 26-godišnjak je ju je sakrio na vrlo neobično mjesto

Policijska marica, ilustracija: Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Popriličan ulov imala je zadarska policija u utorak, kada je policijski pas reagirao na drogu u autu 26-godišnjaka.

Mladić je trenutno u pritvoru zbog sumnje na ilegalnu trgovinu drogama, a sve je započelo pojačanim nadzorom na cesti DC-8 u području Posedarja, a sve s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga.

Pri tome su 26-godišnjaka zaustavili u autu riječkih registracija, a ubrzo su otkrili kako zaustavljeni muškarac kod sebe nije imao osobne uprave.

“Pregledom automobila, policijski pas za detekciju droge Lili (inače belgijski ovčar op.a) je pozitivo reagirao na prisutnost droge u BMW-u, nakon čega je muškarac uhićen i priveden u prostorije policije gdje mu je utvrđen identitet, a vozilo je vučnom službom prevezeno u krug policijske uprave”, naveo je na medijskoj konferenciji Voditelj Odjela kriminaliteta droga pri PU zadarska, Miki Zrilić.

Ubrzo je nabavljen sudski nalog kojim je pretraženo vozilo. “U predjelu stražnjeg sjedala, skriveno u naslonu dječje auto sjedalice pronađeno je jedno pakiranje s oko 534 grama heroina i jedan omot s oko 1 018 grama sumnjive praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava – takozvanog punila”, rekao je Zrilić.

Foto: PU zadarska

Najviše je zaplijenjeno marihuane


Zrilić je također otkrio i statističke podatke vezane uz suzbijanje droge na području Zadarske županije.

Tako je naveo kako su policajci Zadarske uprave otkrili 138 kaznenih djela, prijavili 63 počinitelja (njih 60 za proizvodnju i promet, a troje za omogućavanje trošenja droga).

Foto: PU zadarska

Najviše je zaplijenjeno marihuane (16 057.9 grama), zatim amfetamina (2118.7 grama), kokaina (1205.89 grama), kanabis biljka (787 komada) te ecstasyija (499 komada).

“Također evidentirano je i 205 prekršaja iz domene kriminaliteta droga za koje je prijavljeno isto toliko počinitelja, od čega 184 muške i 21 ženska osoba. Također, tijekom 2022. godine, u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske dovedeno je 28 osoba ( 24 muške i 4 ženske osobe) zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene kriminaliteta droga”, pobrojao je Zrilić.


Komentari