Prevarantice pozivima uvjerile 76-godišnjakinju da im da novac jer će joj propasti u banci i tako se domogle više od 36 tisuća eura!

Pixabay

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije ženske osobe starosti 31 i 39 godina zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prijevara“ na štetu 76-godišnjakinje.

Sumnja se da je osumnjičena 31-godišnjakinja, 16. prosinca oko 12.30 sati, prema prethodnom dogovoru s 39-godišnjakinjom putem mobitela nazvala oštećenu na njezin kućni telefon i lažno joj se predstavila kao zaposlenica banke te izjavila da novac koji ima u banci će propasti te da bi joj bilo najbolje podići ga i prebaciti u drugu banku.

Uporno, u još nekoliko navrata prvoosumnjičena je nazvala oštećenu i nagovarala ju da podigne novac te da će joj pomoći prebaciti ga u drugu banku, na što je ona u konačnici i pristala. Potom je oštećena otišla u banku na području Centra, gdje je podigla iznos od 36.270 eura, nakon čega se vratila na adresu stanovanja na području Trešnjevke.

Po uputi koju je dobila od osumnjičene, nakon što je povjerovala u njenu lažnu priču, u blizini mjesta stanovanja zaista joj je i predala sav novac, dok ju je za to vrijeme 39-godišnjakinja čekala u vozilu kojim su se potom udaljile odnoseći otuđeni novac.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 272.025 kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

Prevara i na Črnomercu

U srijedu oko 16.50 sati na Črnomercu u Ulici grada Mainza, nepoznati je muškarac stupio u kontakt sa 70-godišnjakinjom te joj se lažno predstavio kao službena osoba i naveo da mora predati novac radi navodne provjere. Do stana 70-godišnjakinje je tada došao drugi nepoznati počinitelj kojem je predala novac. Materijalna šteta iznosi više tisuća kuna.


Komentari