Prevaranti ponovno haraju Zagrebom: Na ove stvari treba obratiti pažnju

Facebook

Počinitelj je prethodno nazvao gospođu te se predstavio kao službena osoba.

Policijska postaja Zagreb izvijestila je da je jučer, 26.srpnja oko 13.30 sati, u Maksimiru, Bukovački vijenac II. Odvojak, tijekom prijepodneva, nepoznati se počinitelj tijekom prijepodneva lažno predstavio 76-godišnjakinji kao službena osoba te joj otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Počinitelj je prethodno nazvao gospođu te se predstavio kao službena osoba, obavijestivši je da joj je netko upao u bankomat te da hitno podigne novac iz banke. Također, rečeno joj je da pripremi osobnu i da će joj uzeti otiske prstiju kako bi je eliminirali kao osumnjičenu. Prema navodima susjeda, osoba je bila mlađi muškarac, sitnije građe u šarenoj košulji i trapericama. Počinitelj je otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna te pobjegao iza ugla ulice gdje ga je dočekao auto. Bez obzira na zapomaganje starije gospođe, susjedi nisu stigli reagirati i uloviti počinitelja te su odmah pozvali policiju.

Ovakave krađe sve su češće, te upozoravamo građane da ne nasjedaju na pozive lažnih službenih osoba. S obzirom na to da su žrtve uglavnom starije osobe, upozorite svoje bake i djedove da ne otvaraju vrata nepoznatim osobama. Također, upozorite svoje starije susjede i zamolite ih da vas obavijeste kada prime sumnjive pozive.

Podsjećamo da smo nekoliko puta pisali o ovom gourćem problemu, stoga pozivamo građane na oprez.

>>>Lažno se predstavila i opljačkala 93 -godišnjaka

>>>Lažno se predstavile i opljačkale 83 – godišnjakinju

>>>Bešćutne varalice: Lažno se predstavile 82-godišnjakinji i pobjegle s njezinim novcem

>>>NOVI SLUČAJ: Lažno se predstavila i opljačkala ženu

>>> OVOM NEMA KRAJA: Lažno se predstavio i opljačkao 92-godišnjakinju

Komentari