PRETUŽNA OBLJETNICA Prije godinu dana studentica Petra na pješačkom prijelazu izgubila je život: Dvoje je optuženih zbog nesavjesne vožnje!

Foto: Zagreb.info

Prije točno godinu dana, 26. lipnja u 00:36, mlada studenticu Petra Jerković izgubila je život prelazeći pješački prijelaz kod Studentskog doma Stjepan Radić.

U svibnju ove godine za Petrinu smrt optužena su dvojica mladića protiv kojih je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo optužnicu jer su prekrišili prometne propise i tako doprinijeli tragediji koja je zgrozila cijeli grad.

Petra je stradala kada je na nju prednjim kotačem naletio vozač motocikla, a od siline udarca na mjestu je preminula.

Loše odluke i nesavjesna vožnja!

No, kako tereti Općinsko državno odvjetništvo, nije samo vozač motocikla kriv za nesreću. Naime, prvookrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je vozio motocikl južnim kolnikom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka pri čemu se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom kojom ne ugrožava pješake. Također, tereti ga se da je i motocikom prešao preko isprekidane crte na sjevernu kolničku traku namijenjenu za suprotan smjer vožnje, te je pretjecao osobni automobil kojim je upravljao drugookrivljeni 21-godišnjak, te još jedno vozilo, koji su stali pred zebrom.

Drugookrivljenog mladog vozača terete da je u trenutku kada ga je motocikl pretjecao svojim automobilom počeo zaobilaziti zaustavljeno vozilo ispred sebe, a to je činio bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Epilog loših procjena i nesavjesne vožnje bio je takav da se vozač motocikla počeo kretati bliže sjevernom rubu kolnika zbog čega je i prednjim kotačem udario u Petru koja je na mjestu preminula, priopćeno je iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.


Komentari