PRETUKAO GA ZBOG PSA: Vlasnik slomio nos ocu koji je branio sina (2)

flickr

Moj prestravljeni dvogodišnjak gledao je u mene bez riječi.

Saša Gulić je u nedjelju nešto prije 11 sati sa sinom izašao ispred zgrade u Kornatskoj ulici na Sigečici. Tamo je namjeravao pričekati suprugu i kćer kako bi svi zajedno otišli do Maksimira. Prema njegovom sinu je tada krenuo pas bez brnjice i povodca.

“Bio je ogroman i njuška mu je bila taman u razini glave mojeg djeteta. Izgledao mi je kao da će ga napasti. Nisam mogao čekati da se to dogodi. Bio je udaljen samo nekoliko centimetara od mojeg sina i instinktivno sam ga odgurnuo nogom – rekao je zagrebački gastroenterolog Gulić.

Vlasnik psa, koji prema Gulićevoj procjeni ima između 25 i 30 godina, udario ga je šakom u glavu i onesvijestio ga. Čim je došao k sebi, pobjesnjeli vlasnik ovčara počeo ga je verbalno napadati i još ga je jednom udario nogom.

“Ležao sam bez svijesti u lokvi krvi. Nakon što sam otvorio oči, udario me još i nogom u glavu. Moj prestravljeni dvogodišnjak gledao je u mene bez riječi, rekao je Gulić.

Kada se supruga s kćerkom spustila pred zgradu nije mogla vjerovati svojim očima.

“Bio sam toliko ošamućen da sam jedva mogao razabrati što mi je govorio. Sjećam se da me pitao odakle mi pravo da udaram njegova psa. Urlao je neko vrijeme i potom otišao. Supruga se tad spustila s malom kćeri ispred zgrade i potpuno se izbezumila. Djeca su plakala”,  rekao je Gulić za 24sata.

Napadnuti doktor pozvao je policiju koja je odmah privela vlasnika psa, koji živi u istom kvartu, ali se ne poznaju od prije. Gulić je završio na operaciji nosa u bolnici Sv. dUh, u kojoj je i sam zaposlen. Tamo je utvrđeno da ima i potres mozga, a još će razmisliti hoće li tužiti vlasnika psa.

“I sam imam psa i obožavam ga. Nikad nisam povisio ton na njega, nikad se nisam ni s kim ni potukao. Nisam htio ozlijediti tog psa, samo sam se uplašio za svoje dijete. Prihvatio bih da mi je vlasnik bilo što rekao, ali da me ovako pretuče, to mi je nevjerojatno”, priznao je liječnik.

Zbog ovog su i vatrogasci morali na teren jer je trebalo oprati krv s betona.


Komentari