PREOKRET NA SUĐENJU ZA MLAĆENJE ISPRED HOTELA ESPLANADE: Petrač povlači prijedlog protiv Sliška

Ronald Gorsic / Davor Pongracic / CROPIX

Dvije godine od incidenta ispred Esplanade, zbog kojega je Vjeko Sliško (sin ubijenog Marke Sliška) optužen da je prijetio i teško ozlijedio poduzetnika Hrvoja Petrača, nastavilo mu se suđenje, Petračevim svjedočenjem nakon nekoliko odgoda, piše Jutarnji list.

Tužiteljstvo je protiv Sliška podignulo optužnicu kada je izašao iz pritvora, te traže 14 mjeseci zatvora za Sliška. Pa ipak, Petračevo svjedočenje u srijedu pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu, dovelo je do obrata koje bi možda Slišku moglo i prepoloviti optužbu.

“Ne postavljam nikakav imovinsko pravni zahtjev i ne tražim ništa. Nisam zainteresiran da se vodi kazneni postupak protiv okrivljenika. Te večeri, da budem iskren, slabo se sjećam što se dogodilo jer sam zadobio potres mozga. A kako je netko postavio snimku događaja na YouTube, pretpostavljam da me Sliško vjerojatno nečim uvrijedio pa sam ga zato udario. Prilikom tog fizičkog obračuna meni je pukla noga. Pao sam dolje i udario glavom o beton. Više se ničeg drugog ne sjećam i to je sve što mogu reći”, izjavio je na suđenju Petrač, a prenosi Jutarnji List.

Drugi riječima, Petrač, ne traži kazneni progon Sliška za sukob iz 2019.

Ne sjeća se događaja

Tijekom istrage, kako Jutarnji list podsjeća, Petrač je drukčije prepričavao događaj ispred poznatog zagrebačkog hotela.

“Išao sam prema svom vozilu kad je s vrha stepenica Sliško počeo mahati rukama. U tom trenutku on je meni bio nepoznata osoba, a kako je mahao rukama, mislio sam da me hoće nešto pitati. Čim sam mu prišao, zaprijetio mi je. A zbog načina na koji je pomaknuo ruku pomislio sam da poseže da oružjem pa sam ga instinktivno udario šakom u glavu, nakon čega smo međusobno udarce počeli izmjenjivati”, ispričao je Petrač tužiteljima tada.

Sutkinja je podsjetila Petrača što je tada ispričao, a Petrač je saslušao sutkinjine riječi i uzvratio kako se ne sjeća da je taj iskaz dao.

Traži prekid progona

Ivo Farčić, Sliškov branitelj, upitao je Petrača sjeća li se komunikacije za Sliškom 12, listopada 2019.

Prema optužnici, tog je dana Sliško prišao Petraču i rekao: “Zapamti ovo lice, rekao sam ti zapamti ovo lice!’ Ja sam Vjeko Sliško, ubit ću te!”, a tužiteljstvo je uvjereno da je ta prijetnja smrću kod Petrača potaknula da Sliška udari šakom u glavu. Šakom na koju je, podsjeća Jutarnji list prema optužnici, Sliško odgovorio s dvije šake u glavu koje su oborile Petrača na pod. Potom je Sliško nastavio udarati Petrača i na podu.

Na Farčićev upit, Petrač je kazao kako se ne sjeća komunikacije sa Sliškom i kako se cijeli događaj može vidjeti na Youtube snimci. Još jednom je ponovio i kako nije zainteresiran za progon , te će ga provući ako bude potrebno.

Petračev opunomoćeni branitelj, Ljubo Pavasović Visković, također ga je upitao povlači li prijedlog za kazneni progon, a Petrač je ponovno odgovorio potvrdno.

Sam Sliško je na početku ročišta ponovio da se ne osjeća krivim, te na upit sutkinje dodao i da je došlo u izmjenama njegovih osobnih podataka. Sveje oženjen, dobio je i sina prije dva i pol mjeseca i sada ima dvoje djece.

Poreknuvši optužbe, Sliško je prepričao i svoje viđenje sukoba zabilježenog na nadzornim kamerama hotela Esplanade.  je porekao optužbe, ispričavši da je kobnog dana išao na rođendansku zabavu u Esplanadu te da je sukob trajao desetak sekundi.

“Auto sam parkirano na ulazu, a kad po ulasku u hotel obratio mi se jedan gospodin koji je bio parkiran isto na ulazu ali na donjem prilazu. Prigovorio mi je nešto oko parkiranja pa smo istodobno krenuli jedan prema drugom jer sam želio to razjasniti. Dok smo hodali si u susret, smiješili smo se jedan drugome. Rukovali smo se i ja sam se predstavio. Nije točno da sam mu prijetio. On me pitao znam li tko je on, a ja njega da li se poznajemo. Predstavio sam mu se imenom i prezimenom nakon čega me udario šakom u bradu. Nisam ga imao namjeru udariti, no bilo je to u samoobrani. Ne sjećam se koliko sam ga puta udario dok je stajao ni dok je ležao. Pobjegao sam čim sam ga onesposobio. Krivo mi je što je tako ispalo, ali nisam kriv”, iznio je Sliško, a prenosi Jutarnji list.

Suđenje se nastavlja idući mjesec, a na nadolazećem ročištu biti će pozvan i vještak Davor Mayer koji će se očitovati o nastanku Petračevih ozljeda noge.


Komentari