PREMLATIO SUPRUGU: Sin bivšeg guvernera HNB-a završio u pritvoru

Wikipedia

Prijetio je i ubojstvom.

Sin bivšeg guvernera Hrvatske narodne banke Željka Rohatinskog u petak je završio u Remetincu zbog optužbi za obiteljsko nasilje i prijetnje.

Vedran Rohatinski (30) uhićen je na osnovi prijave njegove nevjenčane supruge K.M. koja je policiji ispričala da vrijeđnje, prijetnje i fizičko nasilje trpi posljednje dvije godine, a zadnja dva mjeseca provela je s maloljetnim djetetom u sigurnoj kući.

Govorio joj je da se od njega ne može sakriti

Njegova supruga izjavila je da se sve počelo događati početkom prošle godine u obiteljskoj kući u Maksimiru, gdje su ona, suprug i dijete živjeli pod istim krovom kao i roditelji Vedrana Rohatinskog. I njih dvoje ispitani su kao potencijalni svjedoci.

Supruga K.M. protiv Rohatinskog je podnijela prijavu krajem listopada, ali on se od tada nalazio na liječenju na Rebru, navodno zbog psihičkih problema. Policajcima je žena ispričala i da joj je mlađi Rohatinski posljednje dvije godine prijetio da će ubiti i nju i njezinu obitelj te da nema te sigurne kuće u koju se može sakriti od njega.

Fizički nasrtao na oca i na nju

Osim toga, K.M. je navodno ispričala policiji i da je njen muž u navali bijesna znao ošamariti i vlastitiog oca, a u rujnu ove godine fizički je nasrnuo na nju, udarivši je je glavom u nos pred djetetom, a nedugo poslje udario ju je i šakom u glavu.

Baš nakon tog događaja žena je zatražila smještaj u sigurnoj kući i podnijela prijavu protiv njega. U to vrijeme Rohatinski je, na vlastiti zahtjev, smješten na Rebro. On je policajcima sve porekao i dodao kako je imao psihičkih problema jer je doživio dvije automobilske nesreće u kojima je zadobio teške ozljede glave zbog kojih pije lijekove, a s vremenom je razvio i sklonost alkoholu.

Stariji Rohatinski svjedočio je da je nekoliko puta čuo svađe snahe i sina do da nikada nije vidio da je njegov sin fizički nasrnuo na nju. Osim toga, kazao je i da je snaha nakon povratka iz sigurne kuće rekla da se želi pomiriti s mlađim Rohatinskim.

Ipak, supruga Željka Rohatinskog rekla je kako je vidjela da je njen sin jednom fizički napao suprugu. On se već provlačio po crnoj kronici, većinom zbog incidenata u prometu, a 2002. godine završio je u komi nakon prometne nesreće.

Istražni zatvor mu je određen kako nebi mogao utjecati na svjedoke ili ponoviti djelo.


Komentari