PREMLAĆENJE ZAGREBAČKOG TAKSISTA: Donosimo detalje nemilog događaja!

Ilustracija/Pixabay

Taksist koji je u noći sa subote na nedjelju brutalno premlaćen u centru Zagreba od strane podivljalog 23-godišnjaka.

Liječnici su mu dijagnosticirali prijelom kosti unutar lica te teške ozljede jabučice oka, zbog čega mu je trenutno ozbiljno narušen vid na jedno oko. Daljnjim pretragama u KBC-u Sestre milosrdnice bit će mu utvrđen opseg ozljeda, no najvjerojatnije ga očekuje operacija.

Mladić koji je u nedjelju nešto prije zore, oko 5 sati i 30 minuta, napao taksista, predan je pritvorskom nadzorniku. Tereti ga se za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a daljnji tijek istrage mogao bi pokazati i neku težu kvalifikaciju djela, prenosi Jutarnji list.

Sami policajci  istinski su se začudili prisebnosti napadnutog taksista, inače umirovljene djelatne vojne osobe i dragovoljca Domovinskog rata, budući da on ni u jednom trenutku nije prestao biti smiren.

Svjedoci su opisali kako je to izgledalo. Vozač je ispred noćnog kluba na Trešnjevci pokupio troje putnika – jednu djevojku i dva mladića.

Na duvozačko mjesto je sjeo mladić koji je cijelo vrijeme bio agresivan i prijetio je. Upravo iz ovog razloga su njegovi suputnici zamolili taksista da prestane s vožnjom kako bi se mogli udaljiti od nasilnika.

Kada je to učinio, mladić je na njega preusmjerio svoju agresiju. Nemilice ga je gušio i udarao šakama po glavi.

Kako bi se obranio od nasilnog mladića, taksist je u zrak ispalio dva hica, ali njega ni to nije zaustavljalo.

Napokon je stigla i policija, a od očevidaca se doznaje da su za savladavanje pomahnitalog mladića, koji je u trenu dolaska dviju patrola i dalje lupao po vozilu i pokušavao dodatno ozlijediti taksista koji je polako gubio svijest, bila potrebna čak četvorica policajaca.

Mladom nasilniku sada prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora, a napadnuti taksist angažirat će i odvjetnika kako bi ishodio sudsku zabranu približavanja. Utvrđeno je da je on legalno nosio oružje, a u tom napadu je sudjelovao samo u samoobrani zbog čega se u njegovom slučaju neće voditi istraga.

 


Komentari