Preminuo poznati chef Andrej Barbieri

Facebook

Jedan od najboljih hrvatskih chefova Andrej Barbieri široj javnosti poznatiji kao član žirija u emisiji “Masterchef”, preminuo je u 50. godini.

Nakon operacije bio je u iznimno teškom stanju pa je zadnje dane proveo na aparatima za održavanje života, objavio je Kult Plave Kamenice.

Bio je glavni chef u nekoliko domaćih restorana, uključujući Tramerku i Skalinadu u Voloskom, Conca D’oro u Rijeci, Bevandu u Opatiji te bistro Barbieri’s u Zagrebu, a 2018. otvorio je Quavannu u dalekoj Dohi.

Od njega se putem društvenih mreža opraštaju prijatelji i kolege. Njegov kulinarski kolega, Ivan Pažanin na svom Facebook profilu napisao je: ”Taj tvoj smij lipote i dobrote je vječan. Hvala na svemu.”

 

Lana Klingor Mihić je pak otvorila dušu u dužem tekstu na Instagramu u kojem se oprašta od prijatelja.

 

 

View this post on Instagram

 

Medo moj predivni… Kako da kažem zbogom, kad sam ti rekla da će sve biti u redu? Kako da okrenem zemlju naopačke pa da bar još jednom naslonim glavu na tebe? Bar još jednom. Ono što me “danas” čini najsretnijom počelo je s tobom, gotovo sve što znam ti si me naučio, dao si mi krila, vjetar u leđa i čvrsto podupirao… sad te više nema i ja se osjećam kao da su mi slomljena krila. Boli me što te nema, toliko da opisati ne mogu. Samo bi htjela da se vratiš, da opet uđeš kroz naša vrata i baciš se na trosjed pored mene, da pijemo tvoj najdraži rum, smijemo se pa i plačemo, planiramo što i kako dalje. A toliko smo planova imali. Nismo dočekali onaj mali voziček koji si htio, al jesi li baš morao tako brzo otići? Nije fer. Nismo se tako dogovorili. Sad te više ništa ne boli iako mi to nije utjeha. Ne postoji utjeha. Bit ćeš uvijek sa mnom, u svakom potezu noža, u svakoj ribi, u svakoj tavi i u svakom komadiću mog srca, zauvijek. Volim te puno, medo moj. Sad počivaj u miru. Nek te čuvaju anđeli. ???

A post shared by Lana Klingor Mihić (@lanatheklingor) on

 

Komentari