Preminuo pacijent iz Arene: ‘Riječ je o osobi koja je imala tumor u terminalnom stadiju’

Foto: Ministarstvo zdravstva/Ilustracija

Nažalost, u Areni je, u ponedjeljak, zabilježen je prvi smrtni slučaj osobe oboljele od koronavirusa. Navedeno je za Jutarnji potvrdio i koordinator za Arenu, prof. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice.

“Informacije kojima raspolažete su točne. Na žalost, imali smo smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnoj fazi svoje osnovne tumorske bolesti. Iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen je u Arenu zato što se rutinskim testom, koji se radi pacijentima koji ulaze u bolnicu, radi bris. On nije imao simptome covida, ali s obzirom na to da je bio pozitivan, umjesto na palijativu smješten je kod nas”, kazao je Vagić.

Dan kasnije, zbog naglog pogoršanja kliničke slike, jedna je osoba hitno intubirana i vraćena u KB Dubrava, a Vagić tvrdi kako se pacijentu stanje popravilo, te da osoba ima i drugih oboljenja.

Iako je Arena predviđena kao tercijarna ustanova u koju pristižu pacijenti koji su pred otpustom, liječnici su svjesni da je ovo itekako nepredvidiva bolest, te da su ovakvi ishodi nažalost mogući.

“Upravo zato u Areni imamo reanimacijski centar i sve što je potrebno za intubaciju i siguran prijevoz u bolnicu, što je u ovom slučaju i bilo”, objasnio je.

Dosad je u Arenu primljeno više od 30 pacijenata s tim da je njih pet ili šest otpušteno, a u daljnjim tjednima očekuje se porast dolazaka pacijenata.


Komentari