PREMINULA MIRA FURLAN: Velika glumica rođena u Zagrebu otišla u 66. godini života

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Preminula je Mira Furlan, glumica rođena u Zagrebu 7. rujna 1955. godine. Isprva je radila kao istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, da bi 1980-ih postala jedna od vodećih hrvatskih i jugoslavenskih filmskih glumica. Osobito se istaknula u filmovima Kiklop (1982.) Antuna Vrdoljaka, U raljama života (1984.) i Za sreću je potrebno troje (1986.) Rajka Grlića te filmu Lepota poroka (1986.) Živka Nikolića. Od početka 1990-ih živjela je u SAD-u gdje je postigla svjetsku slavu nastupima u TV-serijama Babylon 5 i Izgubljeni.

Vijest je objavio J. Michael Straczynski, autor znanstveno-fantastične serije Babylon 5, u kojoj je hrvatska glumica glumila ambasadoricu Minbari Delenn. Imala je 65 godina. Glumica je preminula nakon duge bolesti.

“Noć je velike tuge, jer je naša prijateljica i drug pošla putem gdje je ne možemo doseći. Ali kao i kod svih stvari, vremenom ćemo je sustići i vjerujem da će imati mnogo priča i mnogo novih uloga za podijeliti sa svemirom”, objavio je Straczynski, napisavši da je već neko vrijeme znao da se Mirino zdravstveno stanje pogoršalo, ali da su se nadali najboljem.


Komentari