Premijer Plenković o pucnjavi na policajca na Markovom trgu: ‘Ovo nas sve dovodi u jednu novu situaciju’

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković komentirao je jutrošnji napad na policajca na Markovom trgu.

“Kao što ste čuli i vidjeli došlo je do pokušaja ubojstva policajca. Osoba koja je to počinila je samoubojstvo nakon događaja. Policija i do će poduzeti sve da dozna koji su motivi. Želimo policajcu brz oporavak, od liječnika čujemo da njegovo stanje stabilno”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Kazao je kako sve upućuje na to da je ovo događaj individualnog karaktera.

“Ovo je događaj za koji nemamo još dovoljno saznanja. Utvrdit će se je li u slučaju individualnog karaktera, sve upućuje na to. Nismo imali nikakve informacije tajnih službi ili policije”, rekao je Plenković.

Kazao je kako sve ovo dovodi do preispitivanja situacije.

“Policija je povećala kontrole od onog događaja prije mjesec dana. Ovo nas sve skupa dovodi u novu situaciju i preispitivanje. Ovo je vrlo kompleksno, kompletno zatvaranje je moguće.

Ovo je nešto van svih okvira. Ovo je drugačije od performansa s lubenicama. Hrvatski policajci su u ovom trenutku na ulicama mnogih gradova i ispred mnogih zgrada. Može netko nositi u svojoj torbi što god hoće tu ne možemo ništa. Pojačat ćemo mjere. Ovakva situacija je teško predvidiva”, kazao je.

Odgovorio je i na pitanje postoji li odgovornost ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

“Nema odgovornosti ministra Božinovića. Vrlo jasan odgovor sada i iduće četiri godine”, zaključio je premijer Plenković.

Upitan o tome je li ministar Božinović poduzeo mjere koje ga je tražio premijer Plenković, premijer nije dao jasan odgovor, te je kazao kako će se o tome očivotvati institucije.

Božinović je rekao kako bi sigurno bilo bolje da su ove institucije negdje drugdje.

“Nije lako preseliti ove institucije koje su tu duže od desetljeća”, dodao je.

Podsjetimo, pokušaj ubojstva dogodio se jutros oko 8:05 sati. Policajac je ranjen te je prema zadnjim informacijama u stabilnom stanju. Nakon napada, počinitelj je presudio sam sebi te je policija njegovo tijelo našla na Jabukovcu.


Komentari