Predstavljao se kao njihov bratić i obrlatio čak šestero ljudi! Oštetio ih za gotovo 30 tisuća kuna

Foto: Marko Prpic/PIXSELL/Ilustracija

Prevaranti diljem metropole, kako bi se dočepali novca, postaju sve kreativniji, a policija ima sve više posla. Tako je ovih dana provedeno kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjim prevarantom koji je obrlatio šestero ljudi, a jednu je ženu pokušao.

Sumnja se da je osumnjičeni po gradu “operirao” od svibnja 2015. godine do srpnja ove godine. U šest navrata je na području Medveščaka i Maksimira na ulici prilazio Zagrepčanima kojima se lažno predstavljao kao njihov bratić ili bivši kolega s posla.

Nakon što su naivni ljudi u njegovu priču, 62-godišnjak im je lagao da ima financijske poteškoće te je od njih zatražio da mu posude novac kako bi si popravio auto, kupio što mu treba i slično. Novac je obećao vratiti za par dana, ali to nikad nije učinio niti je za to pokazao namjeru.

Još je jednom prilikom, sumnja se, i to u svibnju ove godine na ulici prišao Zagrepčanki i  lažno joj se predstavio kao njezin rođak. Iako mu je oštećena povjerovala, kada je od nje zatražio da mu posudi novac, posumnjala je u istinitost njegove priče te je događaj prijavila policiji. Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 27.300 kuna, javlja policija.

Komentari