Poznatom zagrebačkom poduzetniku potpuno izgorio auto

Bijela Suzuki Vitara, vrijedna oko 160.000 kuna, kojom se već deset mjeseci koristio poduzetnik Mirko Đinkić (67), nekadašnji suvlasnik propalog Zagrebačkoga uslužnog centra (ZUC) te vlasnik Promet-Orkana i osnivač nekad uspješnog malonogometnog kluba, potpuno je izgorjela u noći na četvrtak na parkiralištu u Ulice Stjepana Ljubića Vojvode na zagrebačkom Jarunu, piše Jutarnji.

Policija je u četvrtak ujutro obavila očevid na od požara potpuno neprepoznatljivom terencu, te na obližnjem Renault Kangoou u vlasništvu jednog bjelovarskog poduzeća koji je bio parkiran odmah uz Suzuki, i koji je teško oštećen. Koliko je požar bio jak govori i činjenica da su se od topline rastopili i plastični dijelovi na Dacia Dusteru koji je bio parkiran desetak metara dalje od Đinkićeva vozila.

Je li požar bio podmetnut u četvrtak u policiji nisu mogli reći budući da su u tijeku vještačenja koja bi trebala isključiti kvar, a prvi rezultati trebali bi biti poznati u petak. Požar je najprije manjim intenzitetom izbio na vozilu oko 3 sata te su pozvani vatrogasci, no ubrzo je na Vitari eksplodirao rezervoar s gorivom tako da je gašenje bilo jako otežano.

Kako je za Jutarnji rekao Đinkić, za eksploziju je doznao tek u jutarnjim satima od policije budući da je spavao. Na pitanje je li dobio kakve prijetnje, odnosno sumnja li na koga, Đinkić nam je nevoljko odgovorio “mislim da je to obiteljski”. Budući da je Đinkić već više od desetljeća punio novinske stupce u kontekstu sukoba koji je oko imovine vodio sa svojom bivšom suprugom Mirom Đinkić.


Komentari