Poznatog sportskog novinara žena poslala u dućan, nije ni slutio da će vidjeti ubojstvo: To može uraditi samo životinja

Zdravko Reić Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Dok je javnost je i dalje šokirana stravičnim ubojstvom u Splitu, pod najvećim dojmom su zasigurno svjedoci šokantnog zločina.

Kako piše Slobodna Dalmacija, jedan od njih je i njihov dugogodišnji urednik i sportski komentator Zdravko Reić.

Supruga me poslala kupiti neke stvari i upravo sam uzimao kruh kada se odjedanput  čuo urlik. To je bio jauk, samrtni, krik. Zaprepastio sam se, nisam bio svjestan što se događa, čuo sam ljude koji su počeli vikati: ‘Zovite hitnu!’. U prvi trenutak sam mislio da neko ima napad, ni slučajno nisam mogao zamisliti što se događa. Vidio sam stare žene kako trče prema blagajni, stravično je bilo”, rekao je Reić za Slobodnu Dalmaciju.

Uz to, on je i prvi svojoj redakciji dojavio što se dogodilo u splitskom dućanu.

“Žene i muškarci su plakali, to je bilo jako potresno. Spustio sam se u garažu, bio sam u strašnom stresu tako da sam jedva vozio. To može uraditi samo životinja”, kazao je.

Reić je ispričao i kako su tri mladića, zajedno sa zaštitarom, držali 54-godišnjeg ubojicu Željku Đekića na podu, koji se vrpoljio. Vikao je kako mu žrtva tri mjeseca nije dala da vidi sina.

Jedan od kupaca rekao je Đekiću “Đubre jedno vidi što si napravio”, a druge posjetiteljice dućana su u šoku govorile “Ajme, ubija je”.

Hitna je došla i na djelatnicima se, uočio je Reić, od početka vidjelo da su zabrinuti ozljedama. Nažalost, kasnije je ozlijeđena žena umrla.

Policija je došla i naredila da se “isprazni butiga”, ali nitko nije želio izaći bez da plati za svoje artikle.

“Nastala je strka, radile su dvije blagajne, a nitko nije želio izaći bez da plati artikle koje je uzeo. Hitno su otvorili još dvije blagajne da ubrzaju protok ljudi”, ispričao je Reić vojim kolegama u Slobodnoj Dalmaciji jezivi posjet trgovini.

 

 


Komentari