POZNATO JE STANJE DJEČAKA (14) KOJI JE POPIO LITRU VOTKE! No, on nije bio jedini koji je zbog alkohola završio u Klaićevoj

norijada 2016
zagreb.info/Ilustracija

Tinejdžeri i alkohol – loša su kombinacija. Tako je, povodom zadnjeg dana škole, jedan 14-godišnjak iz Zagreba popio čak litru votke i završio u Klaićevoj. Sada je bolje, ali – nije jedini koji previše popio i zbog toga završio na Hitnoj.

Osim njega, naime, još petero djece primljeno je u bolnicu zbog intoksikacije alkoholom. Da je dječak danas bolje, rekao je ravnatelj Klaićeve. “Ukupno je jučer zaprimljeno šestoro djece s intoksikacijom etilnim alkoholom, svi su dobro. Četvero je otpuštenih, u tijeku je otpust zadnja dva pacijenta. Toksikološki (eventualne droge) svi su negativni. Provedene su standardne mjere dijagnostike i terapije, jedna lavaža želuca”, rekao je za RTL ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj Goran Roić.

Naglasio je kako je najmlađi pacijent 2006. godište, odnosno 8. razred osnovne škole.

Podsjetimo, stotine maloljetnika ovih dana na Jarunu i Bundeku, ali i po brojnim zagrebačkim parkovima, slavili su zadnje dane škole. Ivana Portolan Pajić iz Gradskog ureda za zdravstvo apelirala je na roditelje da dođu po djecu.

“Napravili smo sve što je u našoj moći da suzbijemo štetnu zlouporabu alkohola u mladoj populaciji, radi se o maloljetnicima u dobi od 14, 15 i 16 godina, a vjerujemo da među njima, nažalost, ima i mlađih”, kazala je, dodavši da su u koordiniranoj akciji s Gradskim društvom Crvenog križa i Hitnom medicinom Grada Zagreba, komunalnim redarstvom, spasilačkom službom, pa čak i Državnim inspektoratom.

“Međutim, ne možemo pokriti sve dijelove Grada jer se slavlja održavaju u različitim parkovima na cijelom području Grada Zagreba. Nažalost, informacije koje dolaze do nas su da ima puno zlouporabe alkohola na tim proslavama. Već smo imali nekoliko slučajeva intoksikacije, od toga jednu vrlo tešku intoksikaciju maloljetnika od 14 godina, koji je upućen u bolnicu. Nadamo se da će biti dobro, ali radi se o zaista teškom, akutnom stanju opijenosti. Molim roditelje sve djece, koji znaju da su im djeca na zabavama, da krenu prema svojoj djeci, da ih preuzmu i odvedu njihovim kućama”.

Komentari