POZADINA UHIĆENJA Raznijeli stan obitelji Tomislava Sučića na Laništu, mladić za 15000 eura trebao usmrtiti jednu osobu?

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Koordinirana akcija policije i Uskoka u srijedu u Zagrebu, završila je popodnevnim uhićenjima više ljudi u glavnom gradu.

Kako javlja Jutarnji.hr, uhićenike se sumnjiči kako su proteklih godina po Zagrebu postavljali eksplozivne naprave, naručivali ubojstva i bavili se prodajom droge.

Nijedan službeni izvor nije potvrdio niti demantirao uhićenja, ali Jutarnji neslužbeno doznaje kako se nekoliko od uhićenih tereti sa su prošlog proljeća aktivirali i postavili eksplozivnu napravu na zagrebačkom Laništu, ispred stana Tomislava Sučića.

Tom je prilikom Sučićeva supruga čistom srećom prošla s lakšim ozljedama, a velikom količinom eksploziva narušena je statika zgrade kao i sigurnost čitavog grada.

Pored Laništa, na savjest uhićenih stavlja se i još teret postavljanja eksplozivnih naprava u jednom novozagrebačkom lokalu, kao i pred drugim stanovima i ugostiteljskih objektima. Tu je još i sumnja na naručivanje jednog ubojstva u Buzinu ranije ove godine.

No, osim toga uhićene osobe se navodno tereti i za postavljanje sličnih naprava pred druge stanove ili ugostiteljske objekte, poput jednoga lokala u Novom Zagrebu, kao i za naručivanje jednoga ubojstva na području Buzina u proljeće ove godine. Jutarnji navodi kako je jednom mladiću ponuđeno 15 000 eura za ubojstvo, ali unatoč čak i nabavljenom pištolju, do likvidacije, ipak nije došlo.

Podsjetimo, Tomislav Sučić u pritvoru je otkako je uhićen u srpnju 2019. godine pod sumnjom krijumčarenja 16 tona marihuane i paležima većeg broja vozila.

Kako piše Net.hr, uz Sučića je optužnica podignuta protiv još 19 ljudi, a prema optužnici, Sučić je s Tomislavom Sabljom i Đorđem Vuletićem, vodio zločinačko udruženje koje je zapalilo više automobila u razdoblju od 2016. do 2019.

“Javna je tajna da Sabljo za nekoliko tisuća eura može organizirati palež bilo čijeg automobila i da za to može angažirati svoje ljude”, rekao je Želimir Kastelan tijekom istrage akcije Tebra, misleći na Tomislava Sablju, s kojim je Sučić godinama usko surađivao, navodi USKOK, a prenosi Net.hr.

Među autima koji se stavljaju na Sučiću i njegovoj organizaciji na teret, tu su paljenje Golfa 2017. u vlasništvu Krešimira Antolića, tadašnjeg šefa sigurnosti GNK Dinama, podmetanje požara koji je progutao BMW od Marka Z. koji je redar u noćnom klubu Sokol.

Tu se još navodi, nabraja Net.hr, Mercedes poduzetnika Želimira Kastelana kao i VW Passat pravosudnog policajca Alena M.

Eksplozija na Laništu smatra se svojevrsnim upozorenjem Sučiću, puno glasnijim od klasičnog paljenja auta koje inače služi kao prijenosnik upozoravajuće poruke.

 

 


Komentari