Potresno svjedočanstvo Zagrepčanina: ‘Krvario sam, a supruga je trudna. Pomislio sam da umirem’

Ilustracija: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija

Prošle godine koncem siječnja radnik Čistoće koji se pronašao na krivom mjestu u krivom trenutku umalo je izgubio glavu. Naime, dok je radio na Bukovcu uočio je Maria Horvata (40) koji je pokušao provaliti u parkirani automobil i ukrasti stvari koje je u njemu uočio. Josip Smiljčić i kolega primijetili su što se događa i počeli vikati na muškarca da prestane.

Horvat je počeo bježati, a Sabljić ga je sustigao i oborio na tlo. No, bio je naoružan i da makne radnika Čistoće sa sebe posegnuo je za pištoljem iz kojeg je ispalio dva hica prema Smiljčiću. Jedan je metak Smiljčić pogodio u desnu stranu prsnog košte te ga je teško ozlijedio, a Horvat je potom ponovo pobjegao, no sustigao ga je i zaustavio jedan građanin koji ga je zadržao do dolaska policije. Jučer mu je počelo suđenje.

“Ja sam mislio da je pljačka, da je nekome ukrao mobitel ili da je netko napadnut. Zadržao sam ga i rekao: ‘Doći će policija’. On se čak nije niti opirao. Prošla je jedna djevojčica i rekla da je sve vidjela, a ja sam joj rekao da da kolegi broj mobitela i da produži da se ne bi njezini roditelji brinuli. I onda se okrenuo i naciljao mi u glavu. Uspio sam se izmaknuti. Htio me je ubiti. I nije prošlo dvije-tri sekunde kad je opalio drugi hitac koji me pogodio. Pao sam. Pomislio sam da umirem. I to je to”, rekao je na zagrebačkom Županijskom sudu Smiljčić, prenosi Jutarnji.

Smiljčić, koji je kasnije predložen za nagradu Grada Zagreba, još uvijek osjeća posljedice ranjavanja, a na suđenju je rekao i kako je njegova supruga tada bila trudna.

“Možete misliti kako mi je bilo. Ja krvarim, a došla je moja trudna supruga koja je bila u šoku od svega”, prisjetio se.

Do bolnice ga je prevezla žena koja je prolazila automobilom pored mjesta zločina.

 

 


Komentari