POTRESNO SVJEDOČANSTVO Odvjetnik koji je pomogao policajcu: ‘Bio je u jako velikim bolovima, išla je krv. Trčao sam doma da donesem deke!’

foto:screenshoot NOVAT V

Jutrošnji napad na policajca pred Vladom šokirao je cijelu Hrvatsku. Ono što je posebno šokantno je što je Hitnoj pomoći trebalo dosta dugo vremena kako bi došla do unesrećenog policajca koji je jako krvario.

I dok je ministar Beroš automobilom prošao pored mjesta nesreće, savjesni građani su policajcu priskočili u pomoć, onako kako su najbolje znali i mogli.

Među prvima koji je priskočio u pomoć ranjenom policajcu nakon napada na Markovom trgu bio je odvjetnik Darko Don Markušić. Ispričao je kako su izgledali trenuci dok je s ranjenim policajcem i drugima čekao pomoć.

”Kad sam došao, vidio sam da policajac leži dolje. Stavio sam kaput na njega”, ispričao je vidno potresen za Dnevnik.

”Bio je u jako velikim bolovima, išla je krv. Trčao sam da mu donesem vode, i gospođa iz dućana puno je pomogla. Trčao sam doma da donesem deku i druge stvari”, rekao je.

 Počinitelja nije vidio, ali ga je vidjela kolegica iz njegova ureda, nedaleko od Markovog trga. U blizini je i kuća odvjetnika Markušića. ”Dolje u Mletačkoj ima metaka na mojoj kući i uredu, sve je zatvoreno”, kazao je.

Rekao je da je sve bilo strašno. ”Čovjek leži, jauče, bespomoćni smo. Tješili smo ga. Bilo je strašno, pa mi je drago čuti da je OK. To je mlad čovjek, ja ih sve znam policajce i uvijek ih pozdravim”, kaže Markušić.


Komentari