Potresna ispovijest medicinske sestre o umrlom dječaku: ‘Zazivali su mu ime i govorili ‘hajde bori se!’

Foto: Damjna Tadic / CROPIX

Medicinska sestra opisala je traumatično iskustvo oživljavanja najmlađe žrtve koronavirusa u Hrvatskoj, 11-godišnjeg dječaka u Klinici “Dr. Fran Mihaljević”.

“Prvi puta kad čujete taj alarm respiratora, on vam se duboko ureže u pamćenje i kada se opet oglasi od nožnog prsta kroz cijelo tijelo vam prolaze trnci jer znate da nekoga oživljavaju. Nisam u tim trenucima ni sanjala da se radi o djetetu”, rekla je sestra Danijela Kraljević za 24sata.

Opisala je kako se borio kao lav.

“Teško sam bolesna i sama, no da sam mogla spustila bih se u sobu ispod gdje se odvijala ta teška situacija, zagrlila bih te roditelje i bodrila malenoga s njima. Cijelo noć zazivali su mu ime i govorili “hajde bori se, ne daj se“. I borio se kao lav. Reanimacija je trajala sigurno sat vremena. Bila je to cijela vječnost”, pojasnila je medicinska sestra.

Nije u tome trenutku ni znala da je riječ o djetetu.

“U tom djelu bolnice inače su odrasli pacijenti. Mislila sam da je riječ o odrasloj osobi. Sama sam u sobi i po cijele noći osluškujem jer ne mogu spavati tako da sam cijelu noć slušala tu borbu, dozivanje malenoga od roditelja i obitelji.

Želim reći obitelji, ako ovo čita, da ste bili u mislima, bilo mi je neugodno stajati na prozoru i gledati vašu tugu i bol, ali bodrila sam skupa s vama. Mislim da je cijela bolnica bodrila. Vikala sam u sebi “Ajde… ne daj se!” Primite moju najdublju sućut i držite se koliko možete”, poručila je medicinska sestra.


Komentari