POTPUNI KAOS U JEDNOM AUTOMOBILU: Vozio pod utjecajem alkohola, bez pojasa, unatoč zabrani upravljanja…kažnjen na dva načina!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Novčanom kaznom u iznosu od 13.000 kuna, ali i izrečenom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci, kažnjen je jedan 51-godišnjak kojeg je u nedjelju zaustavila zagrebačka policija.

Navode kako je isti oko 00.05 sati, na Aveniji Dubrava, upravljao osobnim automobilom te pritom počinio nekoliko prekršaja. Naime, daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B,F,G i AM kategorije te da mu je isteklo važenje prometne dozvole. Također, utvrđeno je da vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom, a obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je koncentracija od 2,07 g/kg alkohola u organizmu. Vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Na Sudu je proglašen krivim, zaključuju.

Inače, tijekom vikenda, od 16. do 19. srpnja 2021. godine na području Policijske uprave zagrebačke provedena je preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača na suzbijanju činjenja najtežih prometnih prekršaja. U vrijeme provođenja akcije utvrđeno je ukupno 619 prometnih prekršaja, od čega 55 prekršaja vozača s alkoholom, 302 prekršaja nepropisne brzine, 81 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, šest prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri pod zabranom, 14 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom i 126 ostalih prekršaja.

Komentari