POSVAĐALI SE U REDU ZA HRANU! Padale teške uvrede, ali i šamari: ‘Stvarno si kre**nčina, d**ilu jedan glupi’

Ilustracija: Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon naguravanja ispred jednog zagrebačkog restorana brze hrane, dvojica mladića prekršajno su kažnjena.

Student Dino (19) i arhitekt Marko (27), prema presudi su se sukobili u ožujku prošle godine u 1:05 sati ispred restorana u iličkom neboderu.  Osuđeni su za narušavanje javnog reda i mira.

Sutkinja u slučaju ispričala je lijek događaja.

“Dino se pregurao ispred drugih ljudi koji su čekali u redu za kupovinu, na što mu je Marko, koji je također stajao u redu za kupnju, vičući na sav glas izgovorio: “Alo, što se guraš, odi na kraj reda, nemoj biti glup”.

Dino mu je vičući na sav glas izgovorio: “Šta hoćeš ti od mene, nemoj mi se unositi u facu”. Potom ga je zatvorenom šakom desne ruke punom snagom udario u glavu ispod oka, da bi ga Marko objema rukama odgurnuo od sebe vičući na sav glas: “Kako si glup dečko, kretenčino jedna”.

To je kod Dine izazvalo dodatnu razinu agresije te je Marku uputio još dva silovita udarca šakom u glavu ispod oka, na što mu je Marko vičući rekao: “Stvarno si kretenčina, debilu jedan glupi”. Dakle, Dino je na javnom mjestu tučom i vikom, a Marko vikom remetio javni red i mir”, navela je sutkinja.

Marko je nakon udarca zadržao mobitel koji je ispao jednom od Dinovih prijatelja, kako ne bi otišli. Odgovarali su ga, kaže, od zvanja policije. Policiju je ipak pozvao.

“Odbio sam tada liječničku pomoć jer sam bio u stresu i uzbuđen te nisam ni osjetio bol, ali nakon toga vilica me je boljela i nisam mogao tjedan dana jesti krutu hranu”, prisjetio se.

Svađu su obojica priznali, te su proglašeni krivima. Marko mora platiti 25.35 eura kazne, dok će Dino morati izdvojiti 50.83 eura. Uz to, svaki od njih mora podmiriti i troškove prekršajnog postupka u iznosu od 26.54 eura.


Komentari