POSLJEDNJIH NEKOLIKO DANA ZABILJEŽENA SERIJA PROVALA: Lopovi se počastili sa više stotina tisuća kuna

puz

U posljednjih nekoliko dana PU zagrebačka je izvijestila o više provala u kojima je uglavnom otuđivan novac i nakit. Ono što se da primjetiti je da nema vremena kada provalnici češće napadaju, provale se događaju podjednako i u pola bijela dana i u gluho doba noći.

U Dubravi su tako zabilježene dvije provale, u Novačkoj, gdje je 54-godišnjak oštećen za više desetaka tisuća kuna te u Molatskoj ulici, gdje je provalnik iz kuće 49-godišnjaka odnio čak više stotina tisuća kuna.

Iz obiteljske kuće u Sesvetama osim novca i nakita ukradeni su i drugi vrijedni predmeti, a šteta iznosi također više desetaka tisuća kuna.

Iako su kuće, čini se, češće mete, provaljeno je i jedan stan i u jedno skladište. Iz skladišta u Maksimiru je tako ukraden motorni uređaj, a iz stana u Trnju nakit vrijedan nekoliko tisuća kuna.

Dvije osobe uhićene

Dvije osobe su pritvorene zbog sumnje da su u petak u večernjim satima provalili u kuću u Ulici Karla Vodopića u Donjoj Zdenčini te ukrali prijenosno računalo i nakit. U bijegu, u blizini mjesta događaja, desetak minuta nakon ponoći, zaustavila ih je policija te su privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Također se sumnja se da su isti dan, u vremenu od 17 do 21 sat, automobilom došli do kuće u Ulici Matije-Petra Katančića u Samoboru, gdje su provalili i otuđili glazbeni instrument, tehnički uređaj i novac.


Komentari