POSLJEDICA KRVAVOG OBRAČUNA U ILICI: Huligan oslobođen sudskih troškova jer je zbog toga izgubio posao u Nizozemskoj

Foto: Screenshot/RTL

Nesvakidašnji krvavi obračun krhotinom stakla razbijene čaše, u hotelskoj sobi hotela Time u Ilici u centru Zagreba na Badnjak prošle godine, napokon je dobio sudski epilog.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu na deset mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje  nepravomoćno je osuđen 25-godišnji Jasmin Č. iz Bosne i Hercegovine te je nakon četiri mjeseca provedena u pritvoru pušten na slobodu, piše Jutarnji list.

Ujedno je oslobođen plaćanja sudskih troškova jer je zbog boravka u istražnom zatvoru izgubio posao u Nizozemskoj, pa bi samim time bila dovedena u pitanje njegova egzistencija.

Optužnica ga je teretila za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda 24. prosinca 2020. oko 9.10 sati ujutro na prvom katu hotela u sobi 104.

Nakon svađe s Vedranom M., s njim se i potukao te je, s ciljem da ga teško ozlijedi, s poda uzeo komad razbijenog stakla kojim je prijatelju zadao ubodno rezne rane po nadlaktici, podlaktici i šaci.

Ozlijeđeni mladić, koji je toga dana prekršio zaštitnu mjeru covid samoizolacije, spustio se liftom u prizemlje kako bi potražio pomoć. Nakon toga, otrčao je do izlaza na Ilicu, gdje se i srušio. Njegov je cimer otišao do ugostiteljskog objekta gdje ga je policija uočila i uhitila.

“Kajem se zbog svega, obećavam da tako nešto više neću učiniti. Povod sukoba bio je to što sam pustio Vedrana da odspava u mojoj sobi, koju sam ja platio za tu noć. Probudio sam ga da plati prenoćište. I djelatnik s recepcije htio je ući u sobu jer je želio da on plati noć koju je prespavao. Najviše mi je žao što sam zbog uhićenja izgubio posao u Nizozemskoj. U Hrvatskoj nisam osuđivan, pa molim sud da moje priznanje kaznenog djela te neosuđivanost uzme u obzir prilikom određivanja kazne”, rekao je u sudnici optuženi Jasmin Č.

Prema zakonu, prijetilo mu je od šest mjeseci do pet godina zatvora, ali je stav suda da se u njegovu slučaju svrha kažnjavanja može postići uvjetnom osudom.


Komentari