POPIO KAZNU OD 27 TISUĆA KUNA! Pijani vozač BMW-a vrijeđao prometnjake pa mu našli svašta u autu

Ilustracija (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Pijani vozač u Puli odbio je test na droge, a kod sebe je posjedovao i teleskopsku palicu i marihuanu, te je kažnjen s novčanom kaznom od gotovo 27 tisuća kuna, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Policajci su u subotu 26. studenoga oko 3,25 sati na kolniku Rizzijeve ulice u Puli zaustavili BMW, pulske registracijske oznake, kojim je u smjeru Voltićeve ulice upravljao 28-godišnjak. Nakon što su ga zaustavili policijski službenici, muškarac ih je počeo vrijeđati, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola 1,24 promila, dok je testiranje na droge odbio.

28-godišnjak je uhićen i smješten u posebne prostorije policije, a tijekom kontrole policijski službenici su kod njega pronašli 0,8 grama mješavine duhana i marihuane i teleskopsku palicu čije posjedovanje i držanje nije dozvoljeno.

Vozač je priveden na nadležni sud poradi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, a sankcioniran je i poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja sa ukupnom novčanom kaznom od 26.768 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.


Komentari