POLJSKI MINISTAR ZDRAVLJA: ‘Ako to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma’

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Ministar zdravstva Vili Beroš i poljski ministar zdravlja Adam Niedzielski u subotu su obišli ozlijeđene u autobusnoj nesreći na autocesti. Beroš je kazao kako će hrvatski zdravstveni sustav napraviti sve što je moguće za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika.

“Željeli smo prezentirati način na koji je sustav odgovorio na ovu krizu. U ovoj bolnici smo prošli sve bolesnike koji su tu zbrinuti. Kolega kirurg je izvijestio liječnike iz Poljske o težini ozljeda i načinu zbrinjavanja, oni su za sada zadovoljni i slijedi nastavak i u drugim bolnicama”, rekao je Beroš.

Svim službama zahvalio je na brzoj reakciji i na pruženoj pomoći. “Dogovorili smo se za daljnje postupanje, bit ćemo u stalnom kontaktu i hrvatski zdravstveni sustav napravit će sve što je moguće u ovom trenutku za zbrinjavanje poljskih ozljeđenika”, kazao je Beroš.

Teško ozlijeđeno 19 osoba

Niedzielski je rekao kako je 19 ozlijeđenih osoba i dalje u teškom stanju, a ozlijeđene osobe, osim u Zagrebu zbrinute su u bolnicama u Varaždinu i Čakovcu.

“Naša misija se podijelila u dva dijela. Jedan dio je otišao u Varaždin i Čakovec. Tamo su liječnici koji prikupljaju medicinsku dokumentaciju. Ako to bude moguće, neki bi se već večeras mogli vratiti doma”, rekao je Niedzielski. Zahvalio je Vladi, službama i hrvatskom narodu na tome što su zbrinuli ozlijeđene.


Komentari