POLICIJSKA AKCIJA Građani voze alkoholizirani, ne vežu se, ali zato koriste nešto što nikako ne bi smjeli!

Foto: Pixabay

Drugi dan provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji, Policijska uprava zagrebačka evidentirala je ukupno 170 prometnih prekršaja.

38 prekršaja počinili su vozači pod utjecajem alkohola, 54 vozača počinilo je prekršaj zbog nepropisne brzine, a njih 12 nije koristilo sigurnosni pojas. Šestero ih je kažnjeno zbog korištenja mobitela, a isti broj osoba je zadržan na triježnjenju. Četiri su pak osobe dovedene na sud dok je jedna osoba zatečena pod utjecajem droge, a jedna je recidivist.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola policija je zabilježila kod 58-godišnjaka koji je vozio ulicom Trnava, a izmjereno mu je od 2.40 g/kg alkohola u organizmu.

S nezajetno  manjom koncentracijom od 2.26 g/kg u organizmu uhvaćen je 33-godišnjak iz Vrbovca.

Osim spomenutih, policija je evidentirala još tri vozača s vrlo visokom koncentracijom alkohola u krvi, a vozači su iz Brdovca, Lukarišća i Zagreba.



Komentari