POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE: Pojavila se nova phishing prevara! Ne nasjedajte, obrišite!

pexels

Iz Ministarstva unutarnjih poslova pozivaju građane na oprez. “Korisničke podatke nemojte nikome davati. Nemojte ih upisivati na sumnjivim internetskim stranicama, a ako ipak jeste, lozinku odmah promijenite!”, priopćeno je iz MUP-a.

foto:MUP RH

Naime, policija je zaprimila više prijava fizičkih i pravnih osoba da su elektroničkom poštom zaprimili phishing poruke putem kojih nepoznati počinitelji iz inozemstva pokušavaju na prijevaran način doći do protupravne imovinske koristi.


Upozorenje: nova phishing kampanja Ne nasjedajte, nego obrišite! Korisničke podatke nemojte nikome davati. Nemojte ih upisivati na sumnjivim internetskim stranicama, a ako ipak jeste, lozinku odmah promijenite! #surfajsigurnije #internetskeprijevare http://bit.ly/2YIKRZ4

Iz MUP-a mole građane da ne odgovaraju na takve poruke te da ažuriraju lozinke za pristup svojoj elektroničkoj pošti, a same poruke je dovoljno izbrisati.

“Savjetujemo građanima da svoje korisničke podatke i lozinke ne daju nikome niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama, a ukoliko su to učinili neka lozinku odmah promijene. Ukoliko identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, moraju promijeniti i nju”, poručuju iz policije.

Komentari

loading...