Policija upozorava građane na prevarante: Izdali jasne upute kako ne nasjesti na njihove trikove!

Foto: Pixabay, ilustracija

U Lovincu je 68-godišnjakinja ostala bez novca od prodaje janjadi nakon što su joj u ponedjeljak pokrala dva nepoznata muškarca s higijenskim maskama preko lica koji su se predstavili kao veterinari i ponudili joj pomoć oko provjere valjanosti novca, priopćila je policija, piše dnevno.hr

Ženi su rekli da imaju saznanja da je novac koji je dobila od prodaje janjaca krivotvoren te su joj novac uzeli uz obrazloženje da ga idu pregledati u automobil, ali su se potom “udaljili u nepoznatom smjeru”, kaže policija koja traga za prevarantima.

Protiv počinitelja će biti podnesna kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, no u policiji istovremeno podsjećaju da ovakve prevare nisu rijetke.

“Mnoga kaznena djela protiv imovine počinjena su tako da se počinitelj lažno predstavio kao inkasator, poštar, trgovac i slično. U pravilu oštećeni takve osobe puštaju u stan ili obiteljsku kuću, ne provjeravaju o kome se radi, često takve osobe ostavljaju bez nadzora te im na taj način omogućuju da počine kaznena djela”, piše u policijskom priopćenju.

Stoga savjetuju da ljudi ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove dok ne utvrde o kome je riječodakle dolazi i što hoće te da od posjetitelja koje se predstave kao službene osobe zatraže i službenu iskaznicu.

Ne dajte se impresionirati odlučnim nastupom nepoznatog prevaranta, njegovom titulom i slično, ne nasjedajte na trikove poput nesvjestice ili malaksalosti ni na ponudu knjiga, posteljine i druge robe te na prosjačenje, samo su neki od savjeta građanima za zaštitu od prevaranata.


Komentari