Policija uhvatila serijskog pljačkaša pekarnica: Odala su ga tri predmeta

Pixabay

Nakon počinjenog razbojništva 27. prosinca u Ilici u pekarnici, policijski službenici su obilazeći užu i širu zonu uočili muškarca za kojeg su posumnjali da bi se mogao dovesti u svezi  s tim djelom. Sumnja se pokazala ispravnom s obzirom da je kod njega pronađen plinski pištolj, maska i novac.

Muškarac je potom odveden u policijsku postaju te je započeto kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 15 kaznenih djela „Razbojništvo“ od kojih su dva u pokušaju i tri kaznena djela „Teška krađa“.

Nadalje, provođenjem kriminalističkog istraživanja sumnja se da je osumnjičeni 10., 25. i 29. listopada 2019. godine u Aleji Pomorca, Ozaljskoj i Ulici grada Vukovara počinio razbojništva u pekarne i to dvije uz prijetnju plinskim pištoljem i jednu uz verbalnu prijetnju. Nadalje, u studenom 2019. godine i to 8., 11., 22., 26. i 29.  u Ozaljskoj, na dvije lokacije u Savskoj cesti, Ulici Ivana Kukuljevića i Aleji pomoraca od kojih je tri razbojništva počinio uz prijetnju plinskim pištoljem, a dva uz verbalnu prijetnju.

Također, 4. prosinca u Aleji Pomorca i Laništu te 27. prosinca u Ilici uz prijetnju plinskim pištoljem kad je ubrzo i pronađen, a 16. i 19. prosinca u Froudeovoj i Ilici je verbalnom prijetnjom počinio razbojništva. Dok se sumnjiči da je 18. studenog kao i 18. i 20. prosinca u pekarnicama u Ulici Tina Ujevića, na Horvaćanskoj cesti i u Ozaljskoj počinio krađe, a u dva navrata je 23. prosinca iako je prijetio plinskim pištoljem u Zvonimirovoj i Ilici odustao od razbojništva.

Tijekom navedenih kaznenih djela otuđivao je novac, a materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 56.400 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće podneseno je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.


Komentari