Policija uhvatila pljačkaša usred provale u ugostiteljski objekt

Ivan Klindić

Danas, 22. ožujka oko 3.30 sati, na Trešnjevci u Ulici Božidara Adžije, nakon provale u ugostiteljski objekt u vlasništvu 43-godišnjaka, policijski službenici zatekli su i uhitili 26-godišnjaka i doveli ga u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirana su 23 kaznena djela: dva  razbojništva, prijevara, 10 teških krađa provaljivanjem, tri krađe i 5 ostala kaznena djela. Otuđen je jedan osobni automobil. Jedna je osoba uhićena na djelu.

Naoružane pljačke i krađa automobila

U srijedu 21. ožujka oko 23 sata, u Susedgradu na Aleji Bologne, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 38-godišnjim zaposlenikom benzinske postaje i otuđio nekoliko tisuća kuna. Brzom reakcijom policijskih službenika na Samoborskoj cesti zatečena je osoba koja se dovodi u vezi s ovim kaznenim djelom te je dovedena u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Isti dan oko 16 sati, na Trnju u Lastovska, nepoznati je maskirani počinitelj prijeteći vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 46-godišnjom zaposlenicom i otuđio novac i cigarete, oštetivši tvrtku iz Zagreba za nekoliko tisuća kuna.

Imeđu 7 i 18 sati, u Dugom Selu u Ulici Matije Gupca, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil VW Golf linije VII zagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 42-godišnju vlasnicu za oko 100.000 kuna.

Prijevara na Medveščaku

Jučer, 21. ožujka oko 14.30 sati, na Medveščaku na Gračanskoj cesti, nepoznata počiniteljica lažno se predstavila 77-godišnjakinji i 82-godišnjaku kao zaposlenica banke i otuđila im nekoliko desetaka tisuća kuna.

“Ponovno upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192”, poručuju iz policije.


Komentari