Policija uhitila sumnjivca za stravično ubojstvo u Zagrebu: Ubio ga zet?

Zagrebačka policija uhitila je u utorak oko 16 sati osobu koju se sumnjiči za ubojstvo 66-godišnjeg Ivana B. u podrumskom stanu u Prilazu Gjure Deželića, doznaje Jutarnji.

Kako piše, riječ je o zetu ubijenoga, koji je u trenutku kada je u ponedjeljak poslijepodne došlo do krvoprolića bio na mjestu zločina, a zatim se dao u bijeg. Zet je, doznaje Jutarnji, priveden na kriminalističku obradu. Ubio je svekra pred očima svoje supruge i malog sina.

Stravičnom prizoru svjedočilo dijete

Podsjetimo, u ponedjeljak 19. ožujka u nešto prije 16 sati višestrukim ubodima hladnim oružjem usmrtio je 66-godišnjeg Ivana B. u njegovom stanu u podrumu u prilazu Gjure Deželića.

Osim ubojice, u stanu je bila i kćer ubijenog, 32-godišnja I.N. koja je, vjerojatno kako bi spriječila nasrtaje na vlastitog oca, i sama zadobila porezotinu. Stravičnom prizoru u stanu od 40-ak kvadrata svjedočilo je i maloljetno, predškolsko unuče ubijenog zagrebačkog umirovljenika, piše Jutarnji

Dosad utvrđene informacije govore kako se nakon verbalne prepirke u zagrebačkom stanu u prilazu Gjure Deželića dogodilo brutalno ubojstvo. Nakon što je ubojica zadao više ubodnih rana umirovljeniku, pobjegao je na ulicu izgubivši se u gradskoj gužvi. Kći ubijenog je pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla, ali su zadobivene ozljede bile preteške pa su mogli konstatirati samo smrt. Kći ubijenog je kolima Hitne pomoći prevezena u KB Sveti Duh gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Susjedi ubijenog muškarca tvrde da u vrijeme ubojstva nisu čuli nikakvu buku u stanu. Kažu kako je pokojnik prije 15-ak godina također proživio stravičan napad, kada ga je nožem ubola supruga od koje se nakon tog incidenta rastao.

“Bio je sav krvav, policija je intervenirala, a brak mu se raspao. Prije par tjedana rekao mi je da mu se u stan doselila kćer s mužem i malim djetetom. Da prezime zimu jer je bilo jako hladno. Požalio se, međutim, da stalno leže i spavaju i da ništa ne rade te da im on nosi hranu. Do tog useljenja govorio nam je da mu je kći udana za nekog bogatog dečka, a sad je isplivalo na površinu da je kći sa zetom i djetetom živjela u nekoj baraci bez struje. U petak sam susjeda vidjela kako odlazi u Dom u Klaićevoj po svakodnevni ručak i nosi ga doma. Kako je umro, ne znam. Nitko ništa čuo nije. Zaprepaštena sam ako je doista žrtva kaznenog djela”, kazala je jedna od susjeda za Jutarnji.


Komentari