Policija uhitila sumnjivca koji je čak dvije godine krao bicikle u centru grada: Hodao je sa škarama za željezo i neimilice rezao lokote

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela „Krađa“.

Sumnja se da je u ožujku, travnju i prosincu 2019. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoji, došao na adrese u Zagrebu na Iblerovom trgu, Ulica biskupa Galjufa i Zvonimirova ulica, gdje je otuđio nezavezani bicikli ili bi škarama za željezo prerezao sajlu kojim su bicikli bili vezani i potom ih otuđio, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Također, navode iz policije, sumnja se da je u veljači i srpnju 2020. godine s istom unaprijed stvorenom namjerom oduzimanja tuđe pokretne stvari kako bi je protupravno prisvojio, došao u Martićevu ulicu i u Ulicu Ksaver, gdje je škarama za željezo prerezao sajlu i lokot kojima su bicikli bili vezani i otuđio ih.

Nadalje, sumnja se i da je početkom veljače 2022. godine u prijepodnevnim satima došao u Ulici Petra i Tome Erdoedyja gdje iz nezaključanog teretnog automobila virovitičkih registarskih oznaka otuđio akumulatorski alat s pripadajućim baterijama kao i električne udarne bušilice.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 21.100 kuna, objavili su iz policije, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Komentari