Policija uhitila muškarca (46) zbog seksualnog zlostavljanja devetogodišnjeg djeteta

Ilustracija: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo izvijestilo je kako policija uhitila 46-godišnjeg muškarca s područja Zagorja zbog sumnje da je spolno zlostavljao dijete od devet godina.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 18. siječnja 2022. ispitalo hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavka 2. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika. Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik počinio navedeno kazneno djelo 13. siječnja 2022. u jednom mjestu na području Krapinsko-zagorske županije, na štetu djeteta (2013.).

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. ZKP-a) i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točka 3. ZKP-a) koji je prihvaćen te je okrivljeniku određen istražni zatvor po obje predložene zakonske osnove”, navedeno je u priopćenju.

Komentari