Policija traga za snajperistom: I dalje se ne zna tko je ispalio tri hica u zgradu i skoro ubio majku i bebu

policija
Foto: MUP/ilustracija

Metci završili u fasadi stambene zgrade u Albaharijevoj ulici.

U petak 7. travnja na Knežiji nepoznata je osoba ispucala nekoliko metaka u zrak. Jedan od njih probio je staklo prozora na trećem katu nebodera te završio u stropu. U stanu je tad bila majka s djetetom  koja je pozvala policiju. Policajci su ubrzo stigli, no potraga za pucačem nije urodila plodom. Otkud je pucao provjeravali su i cijelo subotnje jutro.

Cijelo subotnje jutro su, u suradnji s vatrogascima, provjeravali otkud je pucano. Istražitelji su provjeravali svaku rupu u fasadi ne bi li skupili još metaka. Obližnje livade, travnjake i parkirališta u subotu su pregledavali detektorom metala.

U petak, u vrijeme pucnjave, ulica je prema pričama stanara bila puna. Preko puta propucane zgrade u tijeku je bila zabava umirovljenika, a u knjižnici Knežija, nekoliko katova ispod propucanog prozora, bio je skup građana.

Istražitelji tek trebaju utvrditi je li se pucač skrio među njima. Treba napomenuti kako se, do ulaza u kojem je propucan stan, nalazi pošta koja je često na meti pljačkaša.

Metak joj protutnjao 20 centimetara od glave

Istražitelji preko nadzornih kamera pokušavaju locirati sumnjivca koji je svojim nepromišljenim potezom uznemirio cijelo naselje navodno pucajući iz pištolja s livade.

Umirovljeni policajac i vlasnik stana u kojem je završio jedan od tri pronađena metka kazao je za Jutarnji list da je njegovoj snahi metak protutnjao 20 centimetara od glave dok je uz nju u njihalici bilo dijete.

U tom trenutku nalazili su se u kuhinji i prvo nije shvatila što se dogodilo. Mislila je da je pukla žarulja u napi, no ubrzo je do nje došao pas i donio joj zrno. Pogledala je prema prozoru i vidjela rupu u prozorskom staklu. Nastala je opća panika i strka. Odmah je zvala policiju koja je vrlo brzo stigla na poziv.

Ja, moj sin i snaha neprijatelja u životu nemamo, niti smo ikada u životu primali prijetnje. Nismo u onom miljeu. Da imam asocijaciju na bilo što i na bilo koga, znao bih gdje treba ići i slučaj bi već bio riješen, a ovako sam bez riječi. Pa, mogao sam imati smrtni slučaj jer su snahu i unuče dijelili centimetri od metka“, kazao je ogorčeni vlasnik stana.

Pucanj iz obijesti?

Kriminalisti su preostala dva zrna pomoću zagrebačkih vatrogasaca i njihovih razvučenih autoljestvi izvadili iz fasade zgrade susjednog stana u kojem se nalaze podstanari koji, prema mišljenju stanara zgrade, također nisu problematični, nego naprotiv.

Djed devetomjesečne bebe iznad čije glave je profijukao metak pretpostavlja da je počinitelj najvjerojatnije netko tko je iz obijesti i najvjerojatnije pod utjecajem alkohola ili opijata pucao prema nasumičnoj “meti” i da ne zna tko zapravo živi u stanovima prema kojima je ispaljivao hice.

Oko moga stana žive većinom stariji ljudi. I iluzorno je očekivati pucnjavu pokraj stotinu građana koji su se tih trenutaka nalazili ispred zgrade i na livadi. Kriminalisti imaju desetak opcija koje mogu biti realne, no sve dok se ne pronađe počinitelj mi sad samo možemo nagađati. Nadam se da će policija vrlo brzo riješiti slučaj.

Želim znati tko je osoba koja je dovela u opasnost živote članova moje obitelji! Otklonili smo svaku sumnju da bi to moglo biti povezano s poslom kojim sam se nekad bavio te s trenutačnim zaposlenjem moga sina koji je, odmah čuvši za pucnjavu, dojurio te očajno tražio po kvartu eventualne očevice ne bi li i sam pomogao u rekonstruiranju događaja”, ispričao je vlasnik propucanog stana.

Prema dosadašnjim informacijama, nepoznata je osoba 7. travnja oko 18.15 sati s poveće livade, udaljene nešto više od 50 metara od zgrade, ispalila najmanje tri hica prema fasadi kućnog broja 7.

Istraga i dalje traje

Jedan od tri metka pogodio je na trećem katu lijevi donji kut kuhinjskog prozora. S obzirom na utvrđenu putanju, metak se odbio o strop, u rikošetu prošao kraj glave 30-godišnjakinje i završio na podu. Srećom, nitko nije ozlijeđen.

Počinitelja nitko nije vidio, stoga je moguće i da je hice ispalila ženska osoba. Kad su čuli hice, susjedi su prvo pomislili da se nastavio niz pljački u poslovnicu Hrvatskih pošta u toj ulici, ali su brzo shvatili  da je u pitanju nešto drugo.

Policijska istrage i dalje traje.


Komentari